Quantcast
Channel: מרידה | שטח
Viewing all 29 articles
Browse latest View live

מבחן אופניים – מרידה 140 XT-D

$
0
0

מי שמכיר אותי יודע שני דברים: אני אוהב אופני שבילים, XC הוא התפריט המועדף עליי. והדבר השני הוא שאני משוגע על אופניים אגרסיביים שמרחמנים אותי במידה כזו שאצא לרכב גם כשנראה שאי אפשר. ולטעמי אופני ALL MOUNTAIN – אם מבוצעים נכון – משלבים יפה בין העולמות האלו.

כך ישבני שזף את אוכפו של מרידה 140 XT-D באחד מימי הקיף החמים והלחים יותר שהיו לנו בקיץ החם והלח הזה שלנו. וביום שבו חכם לא יוציא את חוטמו מחדר עם מזגן של 2.5 כ"ס לפחות, עבדכם יצא לסינגלים הנפלאים של ציפורי ושמשית לתהות על קנקנו של ה-140 (ONE-FORTY אימרו "וואן פורטי") בין עצי האלונים ובשבילי התפר בינם לשדות של ערוץ נחל ציפורי.

מבחן אופניים מרידה 140 XT-D. קיט אביזרים איכותי מאד - במחיר סביר גם אם לא מאד זול - תמורה טובה לכסף. צילום: פז בר

One Forty

ה"סיפור" של האופניים האלו הוא "מהדורת XT" שמלמדת כי הנ"ל מצויידים בקיט – כמעט – מלא של שימאנו XT וזה כולל את מעבירי ההילוכים, קסטות גלגלי השיניים, זרועות ההינע, שיפטרים, מנופים, נאבות גלגל ובעצם כל מה שגורם לאופניים להתגלגל. הבלמים הם M596 טובים עם ידיות מתכווננות, קליטים 520M, חישוקי גלגלים ממרידה, מושב פיזיק, כידון ומוט כיסא "מרידה פרו".

מי שהתעניין בזה רצה לרכוב גם ביער ביריה!

איזה מכונית הכי מתאימה להוביל אופניים לשטח?

המתלים – פריט קריטי בכל אופני הרים. מורכבים ממזלג פוקס טאלאס מוקפץ אוויר עם מהלך של 140 מ"מ, אפשרות לקיצור מהלך ל-100, נעילה וציר עבה בקוטר 15 מ"מ. הבולם האחורי גם הוא מגיע מ-FOX ומדובר ב-RP23 המוכר עם שסתום פריקה וחישת מיקום המתאימה את מאפייני השיכוך לנקודה במהלך שבה נמצא הבולם – בקיצר: שיכוך תלוי מיקום.

מבחן אופניים מרידה 140 XT-D. אופני "כל הר" המשלבים מתלים נהדרים, עם שלדה קלה וחדת היגוי. צילום: פז בר

כל הגודיז האלו מחוברים לשלדת אלומניום 6066 בעלת שלושה עוביי-דופן שונים בהתאם לאיזורי העומס העיקריים. השלדה מיוצרת בתהליך המקטין את גודל ה"חרוזים" של הריתוך, עיצוב הפרופיל נעשה בלחץ הידראולי (הידרופורמינג) ולראש ההיגוי קוטר משתנה בהתאם לאופנה העדכנית.

הנתונים החשובים יותר מלמדים על זווית היגוי של 68 מעלות – יחסית חד, המשקל: 13.5 ק"ג גם הוא סביר ביחס לז'אנר. אצלנו המחיר הרשמי של המרידה 140 XT-D עומד על 12,650 שקלים ברשת רוזן מינץ.

מבחן רכיבה

עוד בזמן הסט-אפ חשתי שהמתלה האחורי אקטיבי מדי וממצא את מהלכו בקלות רבה. נדרש לחץ אוויר רב יותר מהמלצת היצרן (80 ק"ג לעצמי + תיק) כדי שאמצא את האיזון עם המזלג ואת המוצקות שאני מעדיף. הלחץ היה כזה שבמצב השלישי של ה-פרו פאדל (הקשה ביותר) המתלה היה "פיקס" וכך יכולתי לרכך אותו יותר בקטעים של גינות סלעים או סינגלים שדורשים עבודת מתלה מדוייקת יותר.

כבר כשהנחתי ישבני על המושב אהבתי את האופניים האלו. הם מרגישים, קלים, דקיקים ויוצרים תחושה ששום מכשול לא יכול להם. עד מהרה האופניים הפכו "שקופים" ופשוט לקחו אותי לכל מקום אליו הבטתי. תנוחת הישיבה היא אולמאונטיין קלאסית, מעט זקופה ועם די הרבה משקל על הגלגל האחורי. ובמצב הזה תוכלו לזלול סלעים וסינגלים בכיף גדול עם שילוב מאד מוצלח לטעמי של זריזות היגוי ומתלים מצויינים. מעבירי שימאנו XT מהדור האחרון עבדו נהדר על פני משרעת עומסים רחבה וטעויות העברה מכוונות. אפילו המעביר הקדמי – המחובר לשלדה עם חבק ולא בנקודה מוצקה – תפקד נהדר בכל שבוע המבחן.

נגמר הסינגל ויצאתי לשביל פתוח? לא בעיה! קצרו את מהלך הפוקס שבחזית, ומייד תחושו את הפרונט צונח, זווית ההיגוי מתחדדת ויותר משקל עובר לידיים ולחזית. עכשיו אפשר "לתת עבודה" ולכסות ק"מ ארוכים בתנוחת רכיבה מתאימה יותר וחלוקת משקל מאוזנת יותר – מבלי לוותר על הבטיחות שמגיעה עם מתלים איכותיים.

אותו שינוי גיאומטריה מהיר יהיה שימושי מאד גם בטיפוס. אחרת, תתקשו להחזיק את הגלגל הקדמי על הקרקע וכשהוא יהיה שם היכולת שלו מוגבלת מאד. עם המהלך המקוצר תעבירו יותר משקל לחזית, תכנסו לתנוחת טיפוס יעילה יותר ותורידו יותר כוח לקרקע. בכל מקרה – כמו שאמרתי – המתלה האחורי פעיל מאד, ורצוי לנעול אותו אם צפוי טיפוס ארוך במיוחד.

אהבתי את הבלמים ואת האפשרות לכוון את מרחק המנוף. החיבור הקשיח של הקליפרים לזרוע האחורית ולרגל המזלג מסייע לקבל תחושה מאד מדוייקת ונטולת ספוגית במנופים. עוצמת הנשיכה חזקה מאד, ואפשרויות מינון הבלימה – ושמירה על סף האחיזה – כירורגיות ממש.

מבחן אופניים מרידה 140 XT-D. קיצור המהלך והקשחת המתלים יהפכו את האופניים לכלי יעיל לגמוע הרבה ק"מ. משקל קל-יחסית עוזר גם כאן. צילום: פז בר

אחרי כמה אופני-מבחן שנגעו או עברו את סף ה-15 ק"ג – ב-13.5 ק"ג המרידה 140 חשים קלים כנוצה. הם גם נראים כך בשל המנעות משימוש בצינורות שלדה עבים במיוחד. לי הם חשו במידה רבה כ"חזרה לשפיות" מאותן שלדות שמנשאי האופניים בקושי מצליחים לחבוק. המשקל הזה – אפילו שמדובר בפחות משני ק"ג – מורגש מאד בטיפוס וכך במסעות ארוכים יותר כשהאנרגיה בשרירים נאבקת בכל גרם של האופניים.

מבחן אופניים מרידה 140 XT-D. כאן אופני ההרים של מרידה זורחים: שביל מהיר, אבנים שתולות, שורשים ודרדרת - איזה כיף! צילום: פז בר

נו מה?

הסתייגויות? אחיזת הפרונט במעלות ואובר-אקטיביות של המתלה האחורי בכיול המומלץ על-ידי היצרן. על שתי המכשלות האלו קל למדי להתגבר ואז תקבלו אופניים בעלי משרעת יכולות רחבה מאד. כאלו שיקחו אותכם למסע של 120 ק"מ בדרום, אך גם יתנו לכם להפציץ את הסינגל השכונתי בקצב שירגיע את החתול של השכן. חבר לרכיבה שהביט במרידה אמר "עם איבזור כזה גם צינור השקייה היה נוסע טוב!" ואני לא לגמרי מסכים איתו גם אם לאיבזור יש משקל רב ביכולת של האופניים. השלדה מקנה את היכולת לשנות צורה ביעילות והיא מקנה את הקשיחות ואת זווית ההיגוי כדי להנות בסינגלים, בסלעים ובק"מ הארוכים – אפילו בחום הכבד של הקיץ.


מבחן אופניים merida big 7

$
0
0

בהתחלה היו כל האופניים עם גלגלי 26 אינץ'. רצית מהירות הרכבת צמיג צר יותר, רכבת דאון היל הרכבת צמיג רחב ואגרסיבי – כולם היו 26 אינץ'. ואז הופיעו 29 אינץ'. ה"מבינים" שלפעם הרימו גבה בידענות הנבובה השמורה למבינים והפטירו זאת כאופנה חולפת וכגלגלים ושלדות המיועדים לרוכבים גבוהים במיוחד או לא בכושר במיוחד. והיום רוב המכירות של אופני הרים חדשים ויקרים הם עם גלגלי 29 אינץ'. אחרי שהתגברו על בעיות ההיגוי, המרווחים וחלוקת המשקל – הבשילו שלדות ה-29 אינץ' והיום הן פונות לקהל רחב מאד אשר נהנה מהיכולת המובנית שלהם לחצות מרחקים גדולים בקלות יחסית ומנוחות רכיבה טובה יותר מ-26 אינצ'ים.  בדרך עלתה על מזבח הטרנד התנהגות זריזה  וגם המשקל האמיר מעט. ולאחרונה אנו עדים לטרנד חדש של גלגלים בקוטר 27.5 אינץ'. בדיוק באמצע הדרך בין ה-26 ל-29 כשהטענה היא למהירות, עבירות ונוחות כשל 29 אבל עם זריזות והתנהגות כשל 26. וכשהתבשרנו על הגעתם של סנוניות ראשונות ממרידה עם 27.5 – מיהרנו ולקחנו זוג לרכיבה.

מבחן אופניים מרידה ביג 7. 27 אינץ' ויש בהם כל מה שרוכב מתחיל רוצה. נוחות, עבירות, מהירות ובלמים נהדרים. צילום: פז בר

מבחן אופניים מרידה ביג 7. 27 אינץ' ויש בהם כל מה שרוכב מתחיל רוצה. נוחות, עבירות, מהירות ובלמים נהדרים. צילום: פז בר

לתאום רכיבת התרשמות על מרידה ביג 7 2014

מבחן אופניים מרידה 140

מרידה ביג 7 300

אופני המבחן הם מהדור החדש של מרידה ומוגדרים על ידי היצרן כדגם 2014. הביג 7 הוא נצר – אולי ענף – של משפחת ביג 9 בה כל בניה מצויידים בגלגלי 29 אינץ'. מדובר אם כן באופני שבילים עם זנב קשיח ומתלה קדמי בעל מהלך של 100 מ"מ. הגרסה של המבחן מסומנת כ"300" וזה מרכז ההיצע בין גרסה 40 הזול יותר ל-XT שעולה כפול מה-300. מחיר אופני המבחן: 3,519שקלים.

השלדה עשויה  אלומיניום 6066 וכפי שאנו רגילים לקבל ממרידה היא עשויה ומגומרת באופן יפה ואיכותי מאד. יוצאי דופן הם; ראש היגוי חרוטי, תושבת אינטגראלית למעביר ההילוכים האחורי ומיקום של קליפר הבלם האחורי בתוך השלדה בין תמוכות השרשרת לתמוכות המושב.

העברת הכוח היא של שימאנו עם מעביר SLX  אחורי ACERA קדמי עם שיפטרים פלסטיים בסיסיים ממשפחת ACERA. קרנק שימאנו עם ציר מלא ועליו שלוש פלטות. מניין ההילוכים עומד על 27 יחסי העברה.

על הבלימה מופקדים בלמי דיסק הידראוליים של TEKTRO. עם רוטורים בקוטר 160 מאחור ו-180 מ"מ מפתיע לטובה בחזית. היה לנו ניסיון טוב עם הבלמים האלו וציפינו לכך גם הפעם.

מבחן אופניים מרידה ביג 7. מעצורים הידראוליים של טקטרו עם דיסק 180 בחזית ו-160 מאחור. רכיבים יפים ביחס לרמת המחיר - והיכולת בהתאם. צילום: פז בר

מבחן אופניים מרידה ביג 7. מעצורים הידראוליים של טקטרו עם דיסק 180 בחזית ו-160 מאחור. רכיבים יפים ביחס לרמת המחיר – והיכולת בהתאם. צילום: פז בר

המתלה היחידי הוא המזלג של SUNTOUR מדגם XCM. הוא מקנה 100 מ"מ של מהלך. ואפשרויות הכיול שלו כוללות עומס קפיץ ראשוני, שיכוך החזרה ונעילה.

האיבזור ההקפי: מושב, כידון, מוט מושב, נאבות וסגרים כולם מגיעים מ-מרידה. למעט מיסבי ההיגוי של FSA.

ומרכז הכתבה הזו – הגלגלים. אלו חישוקי אלומיניום כפולי דופן ועליהם צמיגים בקוטר 27.5 אינץ' ורוחב 2.1 אינץ'. משקל האופניים כפי שנבחנו – עם פנימיות וג'יפה ודוושות שימאנו SPD איזן את המאזניים על 15 ק"ג עגולים. לא על הצד הקל לאופני ז"ק.

המחיר לצרכן של גרסה 300 הוא כאמור 3,519 שקלים (3,096 שקלים לחברי מועדון רוזן מינץ).

רכיבה

לדרך יצאתי בהתלהבות רבה לגלות את סוד הקסם של מידת הגלגלים החדשה הזו. ושמחתי שהאופניים אינם אופני שיכוך מלא עם מתלים מורכבים ומתקדמים – כדי שאוכל לבודד את הצמיגים מתוך הסך הכל. והסך הכל הוא די בסדר. את המזלג אנו מכירים מרכיבות אחרות וגם בהקשר הזה הוא בולט במחסור בשיכוך החזרה – ז"א הוא נפתח מהר מדי אחרי סגירה. כיול עומס הקפיץ קל ונעשה ללא כלים וזה עוזר להדק את הפרונט מעט אבל מעט מבליט את המחסור בשיכוך. הנעילה תפקדה ללא דופי והשתמשתי בה יותר מהרגיל בשל בובינג בחזית בטיפוסים.

האופניים מעבירים תחושה מאד מוצקה ומהודקת. כזו השמורה למוצרים איכותיים והתחושה הזו הלכה והתחזקה ככל שנקפו הקילומטרים – הבלמים השילו את בתוליהם והחלט לנשוך ברצינות. לבלמים של טקטרו השילוב שאני כה אוהב של מהלך ידית קצר, עוצמת נשיכה ראשונה חזקה ויכולת כירורגית למנן את העוצמה ולשמור על סף הנעילה של הגלגלים. אחרי הרכיבות הראשונות גם מעבירי ההילוכים התאפסו והכבלים נמתחו כמעה. אז החלו ההילוכים לדלג באופן מדוייק יותר וכמעט ללא פישולים. המעביר הקדמי פיספס מדי פעם, בעיקר תחת עומס, ולא השתגעתי על התחושה של השיפטרים שמרגישים כאילו יתפצחו עוד רגע. אבל זה לא קרה. תנוחת הרכיבה הייתה זקופה מדי לטעמי – לא מעט בזכות הרייז של הכידון – זו תנוחת רכיבה המתאימה יותר לאופניים עירוניים ופחות לרכיבת XC ארוכה.

מבחן אופניים מרידה ביג 7. בין העצים בסינגלים של בן שמן למרידה התנהגות זריזה למדי. האחיזה בקרקע טובה מאוד וגם היכולת להתגלגל מעל למכשולים. צילום: פז בר

מבחן אופניים מרידה ביג 7. בין העצים בסינגלים של בן שמן למרידה התנהגות זריזה למדי. האחיזה בקרקע טובה מאוד וגם היכולת להתגלגל מעל למכשולים. צילום: פז בר

הרכיבה התפצלה בין יום ארוך ביער בן שמן לשני לופים שטוחים יחסית בשרון. ולקח לי קצת זמן עד ש"הבנתי" את הקטע כאן. מבלי להאריך בתיאורי רכיבה אפשר להתמקד ולומר כי ה-27.5 מרגישים הרבה יותר כמו 26 מאשר 29. וזה לא רק עניין של קוטר אלא גם של גיאומטריית שלדה (זווית היגוי חדה יחסית של 70.5 מעלות) וחלוקת משקל. בין עצי בן שמן הפגינו האופניים זריזות טובה ונכונות לשנות כיון מהר יחד עם שמירה מצויינת על אחיזה בקרקע התחוחה והסלעים. הם עברו מעל סלעים ומדרגות בקלות אבל לא בקלות של 29. התרשמתי מאד מהיכולת של ה-27.5 למצא אחיזה בתנאים גבוליים ולבלוע אבנים קטנות ומהמורות. הם לא יתגלגלו בקלות כמו 29 אבל יספקו תאוצה טובה יותר ובכ"ז יעברו על מסלעות בקלות רבה יותר מ-26 אינצ'ים. כמו עם 29, המחסור במתלה אחורי פחות הציק מאשר עם 26 – ובתחום הזה רב הדמיון עם ה-29 דווקא. בשבילים החוליים של השרון צלחו המרידה קטעים טובעניים עם שילוב של רוחב וקוטר ויחסי העברה קצרים. כאשר הרוחב והקוטר מגיעים מהגלגלים החדשים ויחסי ההעברה שמאפשרים הורדת מומנט רב יותר לקרקע בזכות קוטר הגלגל המוקטן. דווקא בחול נדמה היה לי שזווית ההיגוי החדה מקשה על הגלגל הקדמי לצייר קו ישר במצע הרך. וצריך מעט לשים לב יותר בהקשר הזה. ייתכן שחלק מהערפול בחזי מגיע מהמזלג חסר השיכוך ושמתפתח מעט תחת עומסי הצד של החולות.

מבחן אופניים מרידה ביג 7. בטיפוס האחיזה מאחור טובה, יחסי ההעברה קצרים מספיק כדי להוריד מומנט רב לקרקע. צילום: פז בר

מבחן אופניים מרידה ביג 7. בטיפוס האחיזה מאחור טובה, יחסי ההעברה קצרים מספיק כדי להוריד מומנט רב לקרקע. צילום: פז בר

צאו לרכוב בסינגל ריש לקיש

לכל מבחני האופניים של "שטח"

סיכום

במקרה שלנו גלגלי 27.5 אינץ' הפכו למכפיל כוח באופניים שאחרת היו טובים בבינוניותם. אם היה מדובר באופני 26 אינץ' כנראה שלא היינו טורחים לבחון, אם היו 29 הם היו חלק מהעדר שרועה ביער בן שמן. הביג 7 הם אופניים יעילים, עשויים היטב, מצויידים יפה ביחס למחירם ולוקים בעיקר במזלג חסר שיכוך ומשקל עצמי גבוה. האיכות הכוללת שלהם טובה למדי, חבילת האיבזור נדיבה ביחס לרמת המחיר שלהם ויש לשלדה הזו את הפוטנציאל להיות משודרגת בעתיד עם רכיבים איכותיים יותר כשהרוכב המתחיל מתחיל לגלות את עולם אופני ההרים. וככאלו – כאופני מתחילים – המרידה יכולים לתת הרבה. ובעיקר אמור הדבר לגבי משרעת השימוש הרחבה שלהם – משבילי האופניים בעיר ועד לסינגלים המענגים של בן שמן. לא הייתי מהסס לצאת עליהם גם לגיחה ארוכה לדרום או לחקור שבילים נסתרים ביער אודם.

מבחן אופניים מרידה ביג 7. האם אלו אופני השימוש הכללי הטובים ביותר? עם משרעת יכולת רחבה מהעיר ועד לסינגלים. צילום: פז בר

מבחן אופניים מרידה ביג 7. האם אלו אופני השימוש הכללי הטובים ביותר? עם משרעת יכולת רחבה מהעיר ועד לסינגלים. צילום: פז בר

ולגבי ה-27.5 אינץ' השאלה עדיין פתוחה מבחינתי. תאוריית הקונספירציה טטען כי מדובר במהלך שיווקי שנועד להגביר מכירות ולגרום לכם להחליף שלדות ורכיבים. אחרים חושבים שיצרני האופניים מיצו את היכולת של שלדות 29 ומחפשים פתרונות קלים, האם רכיבה על אופניים מתקדמים ויקרים יותר תענה סופית על השאלה? האם הבשורה היא בגלגלים בקוטר 27.5 אינץ'?

תודה מיוחדת לבוחן האורח שלנו – יהונתן ולד – על המשוב מאיר העיניים

עד 50% הנחה על אופניים חדשים מדגמי 2013 ברוזן מינץ

$
0
0

לא רק יבואני הרכב מנקים את הארוות לקראת סוף השנה. היום התבשרנו כי רשת רוזן ומינץ, רשת האופניים והאקסטרים, יוצאת במבצע מכירות מיוחד לסוף השנה  - עד 50% הנחה על דגמים נבחרים מדגמי 2013.

אופני Merida מדגם One Twenty Carbon XT-D במחיר מבצע של 9,600 שקלים לחברי המועדון במקום 16K! צילום: יח"צ

אופני Merida מדגם One Twenty Carbon XT-D במחיר מבצע של 9,600 שקלים לחברי המועדון במקום 16K! צילום: יח"צ

במהלך חודש דצמבר יימכרו אופניים חדשים משנת הדגם 2013 במחירים מופחתים. למשל:

  • אופני Merida מדגם One Twenty Carbon XT-D, אופני הרים שיכוך מלא 26 אינטש. שלדת קרבון, מעצורי דיסק ואבזור ברמה הגבוהה ביותר. מחיר לחברי מועדון רוזן ומינץ 9,600 ₪! מחיר מבצע 10,910 ₪ מחיר מחירון 16,000 ₪
  • אופני Merida דגם Matts 20, אופני הרים שלדת אלומיניום זנב קשיח, מעצורי דיסק ו 24 הילוכים. מחיר לחברי מועדון רוזן ומינץ 1,598 ₪! מחיר מבצע 1,816₪ מחיר מחירון 2,000 ₪
  • אופני הרים שיכוך מלא  29 אינטש של חברת  GT מדגם Sensor  Expert , עם אבזור חלומי. מחיר לחברי מועדון רוזן ומינץ 8,250 ₪! מחיר מבצע 9,375 ₪ מחיר מחירון 11,000 ₪
  • אופני הרים זנב קשיח 26 אינטש של חברת  GT, דגם Avalanche 3.0 . אבזור הכולל מעצורי דיסק והילוכים של שימאנו. מחיר לחברי מועדון רוזן ומינץ 1,769 ₪! מחיר מבצע 2,010 ₪ מחיר מחירון 2,358₪
  • אופני הרים שיכוך מלא  29 אינטש של חברת  GT מדגם Sensor  Elite  , שלדת אלומיניום, מעצורי דיסק , 30 הילוכים של שימאנו ועוד. מחיר לחברי מועדון רוזן ומינץ 6,730 ₪! מחיר מבצע 7,649₪ מחיר מחירון 8,975 ₪
  • אופני הרים שיכוך מלא  26 אינטש של חברת  GT מדגם Force 3.0 שלדת אלומיניום, מעצורי דיסק , 30 הילוכים של שימאנו ועוד. מחיר לחברי מועדון רוזן ומינץ 6,999 ₪! מחיר מבצע 7,955₪ מחיר מחירון 9,350 ₪
  • אופני מרוץ של  Merida , הדגם של קבוצת המרוצים של החברה : Ninety-Six Carbon, אופני הרים 26 אינטש עם שלדת קרבון, שיכוך מלא, מעצורי דיסק ואבזור תחרותי במחיר שלא יחזור. מחיר לחברי מועדון רוזן ומינץ 16,999 ₪! מחיר מבצע 19,318₪ מחיר מחירון 34,000₪
  • אופני כביש של חברת Colnagoהאיטלקית, דגם CLX 3.0. אופני כביש עם שלדת קרבון מהירה, קלה וחזקה, הילוכים של שימאנו ועיצוב אווירודינמי שישאיר את שאר הרוכבים הרחק מאחור.  מחיר לחברי מועדון רוזן ומינץ 8,220₪! מחיר מבצע 9,340₪ מחיר מחירון 13,700₪
אופני הרים זנב קשיח של חברת GT דגם AVALANCHE 3. במחיר של פחות מ-2,000 שקלים לחברי המועדון. צילום: יח"צ

אופני הרים זנב קשיח של חברת GT דגם AVALANCHE 3. במחיר של פחות מ-2,000 שקלים לחברי המועדון. צילום: יח"צ

עוד במבצעי סוף השנה – עד 44% הנחה על מגוון אביזרים וביגוד לרוכבים:

  • מעיל רכיבה של Giro. מחיר מבצע 510 ₪, מחיר לחברי מועדון 450 ₪ . מחיר מחירון 600 ₪
  • מכנסי רכיבה ארוכים של Giro. מחיר מבצע 397 ₪, מחיר לחברי מועדון 349 ₪ . מחיר מחירון 479 ₪
  • קסדת הרים של Giro דגם XAR. מחיר מבצע 567 ₪, מחיר לחברי מועדון 499 ₪ . מחיר מחירון 890 ₪
  • פנס LED חזק של חברת Nite Rider , דגם Lumina 850. מחיר מבצע 557 ₪, מחיר לחברי מועדון 490 ₪ . מחיר מחירון 700 ₪

להשיג בסניפים של רשת רוזן ומינץ המבצע עד ל-31 בדצמבר 2013

מבחן אופניים מרידה וואן פורטי

$
0
0

מבט מהיר אחד – שבועות רבים לפני שרכבתי עליהם – כבר גילה לי שיש בדור החדש של אופני ה-AM או אנדורו מ-מרידה, הבטחה גדולה. יש בתבשיל הזה את כל מה שצריך להיות באופני AM מודרניים: תמוכות שרשת קצרות, מוט עליו ארוך, זווית היגוי שטוחה יחסית, BB (קראנק) נמוכים ומתלה אחורי חדש (בסגנון VPP) שמרידה מכנה VPK כדי שלא להסתבך בתביעות משפטיות. לתוך הסיר הלוהט הזה (מאלומיניום) השליכו חבילת שימאנו SLX מלאה עם 30 הילוכים, מעבירים, קסטות, מעצורים (180 מ"מ בכל צד), נאבות גלגל ושיפטרים.

מבחן אופניים MERIDA One Forty 3-B. מתלה אחורי VPK, מדמה פעוהל של זרוע ארוכה הרבה יותר, מפריד בין כוחות הדיווש, הבלימה והתליה. המהלך עומד על 145 מ"מ. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים MERIDA One Forty 3-B. מתלה אחורי VPK, מדמה פעוהל של זרוע ארוכה הרבה יותר, מפריד בין כוחות הדיווש, הבלימה והתליה. המהלך עומד על 145 מ"מ. צילום: תומר פדר

על התליה אחראים FOX עם פלואט 32 בחזית עם 150 מ"מ מהלך ועוד פלואט מאחור עם 145 מ"מ מהלך. לשניהם בוררי CTD, קפיץ אוויר וכיוון לשיכוך החזרה. מוט המושב הידראולי – במפרט התקני – ומגיע מ-KS והוא אוחז במושב מעוצב של סאלה איטליה. צמיגים שוולבה אגרסיביים בכל קצה (נובי ניק ברוחב 2.35) על חישוקי אלכס – שניהם מוכנים לטיובלס.

מבחן אופניים MERIDA One Forty 3-B. מוט מושב הידראולי של KS הוא פריט סטנדרטי ואיכותי מאד. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים MERIDA One Forty 3-B. מוט מושב הידראולי של KS הוא פריט סטנדרטי ואיכותי מאד. צילום: תומר פדר

המפרט נשמע מעניין נכון? חכו עד שתקבלו את המחיר! 11 אלף שקלים ללקוח מזדמן או 9,700 שקלים אם אתה כבר חבר של רוזן מינץ היבואן. להגיע למחיר של ארבע ספרות עם מפרט באופני 27.5 אינץ מהקטגוריה הכי חמה היום – כזה זה בהחלט מרשים. המשקל אגב הגיע ל-14,3 ק"ג על המאזניים שלנו.

 

רכיבה

אז היו כמה דברים שמאד סיקרנו אותי ובעיקר רציתי לראות איך עובד מתלה ה-VPK של מרידה. את הגלגל האחורי אוחז משולש אלומיניום קשיח וללא מפרקים. הוא מצידו מחובר לשלדה עם שתי זרועות. קצרה בתחתית וארוכה יותר למעלה אשר ממשיכה ומתחברת לבולם האחורי. התצורה מאד דומה למתלה VPP ו-DWLINK שאנו נמצא לרוב רק באופניים מאד יקרים. היתרונות הם שליטה טובה יותר בתנועת הגלגל, הפרדת כוחות הבלימה מהתליה והפרדת כוחות הדיווש מהתליה. על פניו – בוננזה.

מבחן אופניים MERIDA One Forty 3-B. המשקל עומד על כ-14.3 ק"ג שמוסתרים יפה על ידי הדינאמיות של האופניים. מטפסים יפה וביעילות בזכות המתלה ויחסי העברה "קצרים" בשימאנו SLX. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים MERIDA One Forty 3-B. המשקל עומד על כ-14.3 ק"ג שמוסתרים יפה על ידי הדינאמיות של האופניים. מטפסים יפה וביעילות בזכות המתלה ויחסי העברה "קצרים" בשימאנו SLX. צילום: תומר פדר

אחרי פרק כיוונים ראשון יצאתי להרים לתקוף מעלות טכניים ומורדות טכניים לא פחות. רכיבה של שעה התארכה לשעתיים ויותר כשאני, עוצר יותר פעם אחר פעם ומשנה מעט את הכיוון הראשוני של המתלים. מעט יותר או פחות SAG, קליק ימינה או שמאלה של שיכוך – עד שהגעתי לסידור שהיה גם מאוזר וגם התאים לקצב ולשטח.

בהגדרת התפקיד של אופני הדור החדש (לאמור אנדורו ו-AM) היא לספק את הסחורה גם בעליות ולא רק ליהנות מהמתלים ארוכי המהלך במורדות. והמרידה האלו טיפסו יוצא מן הכלל. למעשה, המתלה היה כה יעיל עד כי רוב הזמן השארתי את הבולם האחורי במצב "D" כדי לשמור על קשר טוב יותר עם הקרקע ואת המזלג העברתי ל-"C" כדי שלא לבזבז כוח בבובינג מיותר. הטיפוס היה הכי יעיל בישיבה על חרטום האוכף או במרכז האופניים. מאד התרשמתי.

כשהגעתי לראש המעלה אפשר היה להוריד את המושב ולפרק את הסינגל בקצב מדהים. ככל שהכרתי את האופניים האלו, גיליתי שהקצב עולה ושאני מבלה יותר ויותר זמן באוויר. נהנה מכל שיגור ופניה. הפוקסים עושים עבודה טובה למדי, אבל מגיע גם הקרדיט לגיאומטריה של השלדה הזו. בצד הזה של הגבעה גם הבלמים המצויינים מסדרת SLX סיפקו את הסחורה עם עוצמת בלימה חזקה, ונשיכה הדרגתית ומבוקרת מאד. לא חשתי שום סימני חימום או ספוגיות אחרי קטעי רכיבה אגרסיביים מאד והרוטורים מסדרת ICE מסלקים את החום ביעילות רבה. וגם בתחום הזה, הבלימה, יש למתלה VPK אפקט מורגש כשהוא נותר אקטיבי על גדודיות ולא "ננעל" כתוצאה מכוחות הבלימה.

מבחן אופניים MERIDA One Forty 3-B. המתלים, השלדה המוצקה והבלמים הנהדרים (שימאנו SLX ICE) מאפשרים לטוס ביער בקצב מהיר מאד. תמוכות השרשרת מעט ארוכות לטעמי ומנואל דורש יותר מדי אנרגיה לביצוע. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים MERIDA One Forty 3-B. המתלים, השלדה המוצקה והבלמים הנהדרים (שימאנו SLX ICE) מאפשרים לטוס ביער בקצב מהיר מאד. תמוכות השרשרת מעט ארוכות לטעמי ומנואל דורש יותר מדי אנרגיה לביצוע. צילום: תומר פדר

לגבי העברת הכוח, אין תלונות. העסק עבד מצויין בכל תנאי גם כשהעברתי הילוכים בלחץ וביד גסה. מעביר שאדואו + מאחור הכולל מצמד הולך והופך לאחד הפייבוריטים שלי. פיזור יחסי ההעברה בקסטה מצויין, וכך גם המרווחים בין שלושת הפלטות לפנים. לא אחת מצאתי עצמי מקפיץ פלטות מקדימה במקום לתקתק שניים או שלושה הילוכים מאחור – נסו את זה.

גם מחוץ לסינגלים הטכניים יש ל-ONE FORTY מה לתת. המתלים במצב TRAIL מאזנים יפה בין נוחות/מהלך/הורדת כוח. אפשר בקלות להגיע למהירות שיוט טובה, ולשמור עליה ללא מאמץ מיוחד. לצמיגים מעט התנגדות, אבל לא באופן יוצא דופן ועל כמה קטעי חולות יכולתי להעריך את הציפה שצמיג ברוחב 2.35 מספק. תנוחת הרכיבה ממורכזת וטבעית, אהבתי את הכידון הרחב ואת הנוחות של המושב – בסך הכל קוקפיט נעים ויעיל.

 

קיטורים

ויש קיטורים. מהצד האישי הייתי רוצה סטם קצר יותר בכ-20 מ"מ. הגריפים היו צרים לי מדי, אפילו שכפות ידיי לא מאוד גדולות, והיית רוצה גריפים מעט יותר שמנים. דברים שקל לתקן. הצצה בלוח הגיאומטריה של השלדה מגלה תומכות שרשרת באורך 449 ס"מ – כשמובילי הסגמנט הזה נמצאים באיזור ה-430 ואפילו 429 ס"מ. ויש לזה משמעות רבה אותה הרגשתי בכל פעם שרציתי להניף את הגלגל קדמי מעל מכשול. מעט יותר אנרגיה נדרשה כדי לעשות זאת. התומכות ארוכות יותר כאילוץ של תצורת המתלה או כדי להוסיף ליציבות הכיוונית לזווית היגוי של 67 מעלות. זווית שטוחה ביחס לאופני XC אבל חדה יותר מאופני AM ואנדורו מובילים (בין 65 ל-66 מעלות). לקח לי יותר זמן מהרגיל להגיע לפעולת מתלים טובה. וגם אז הם היו על הצד הנוקשה. ייתכן שהם היו משתחררים עוד יותר כשקילומטרים נוספים יצטברו.

 

מבחן אופניים MERIDA One Forty 3-B. BB. זווית היגוי של 67 מעלות, BB נמוך וצמיגים מצויינים מאפשרים תקיפת פניות אגרסיבית למדי. הורדת המושב של KS מאוד עוזרת כמובן ותורמת רבות למהירות ולניהוג. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים MERIDA One Forty 3-B. BB. זווית היגוי של 67 מעלות, BB נמוך וצמיגים מצויינים מאפשרים תקיפת פניות אגרסיבית למדי. הורדת המושב של KS מאוד עוזרת כמובן ותורמת רבות למהירות ולניהוג. צילום: תומר פדר

מחפשים אופני הרים 27.5 אגרסיביים? נסו TREK REMEDY

צאו לרכב על אופניים בסינגל בית קשת

סיכום

על האופניים האלו צריך להסתכל דרך שתי עדשות. האחת של המוצר. וזו תתן תמונה של מוצר איכותי, מאובזר היטב ועם התאמה טובה מאד למשימה אשר לשמה הוא נוצר. העדשה השניה היא המחיר – וכאן אנו מרחיבים את היריעה ומגלים תמורה מאד טובה לכסף בוודאי לאופניים מאובזרים כל-כך ובקטגוריה חמה כל-כך. חשוב לסיכום לציין כי אופני המבחן הם רק גרסה אחת של הדגם. יש 5-B  זולים יותר וגם 2-B יקרים יותר כאשר הפערים הם כ-1,500 שקלים לכל כיוון ומקורם ברמות אביזרים שונות. ובשורה התחתונה: הרבה אופניים, משרעת יכולת רחבה, ומוכנים למירוץ אנדורו הקרוב (לא לשכוח להתקין טיובלס!).

ווידאו: איך לפנות עם אופניים

$
0
0

לפני שנים, אולי עשרים, הגעתי לסקר מירוץ אופנועים בגלבוע. אורח הכבוד באותו אירוע היה סטפן פטרהנסל – נכון, אותו אלוף דקאר אשר הגיע להאיר עלינו מעט מאורו. כשאני מצוייד במצלמה לעבודה וביחצ"נית לחברה, יצאתי לשטח והתמקמתי מול פניה חצצית וחלקלקה. חלף זמן וראשוני הרוכבים החלו להגיע – מיטב הרוכבים שהיו אז בסצינת המירוצים אצלנו. כולם מהירים מאד, מגיעים בהחלקה על הצד, עם גלגל אחורי נעול, מתאמצים לשמור על האופנוע בשליטה, מאיצים בחוזקה מהפניה ונעלמים חזרה בין העצים בתוך עננת אבק ורסס חצץ. דרמה. ואז מגיע פטרהנסל. זו הפעם הראשונה שלו על השביל הזה, הוא בתנוחת עמידה, בולם את האופנוע בקו ישר, מאיץ בקשת אחידה על החצץ ונעלם בשניה בין העצים מבלי להזיז אבן אחת ממקומה. והוא היה פאקינג הרבה יותר מהיר מכולם.

 

פניות על אופניים. לא טוב! המשקל של הגוף לא ממוקם נכון, מרכז הכובד גבוה מדי ורחוק מדי מנקודות המגע של הצמיגים, מרפקים נמוכים מגבילים טווח תנועה. גלגל אחורי כבר מתחיל להחליק. צילום: פזבר

פניות על אופניים. לא טוב! המשקל של הגוף לא ממוקם נכון, מרכז הכובד גבוה מדי ורחוק מדי מנקודות המגע של הצמיגים, מרפקים נמוכים מגבילים טווח תנועה. גלגל אחורי כבר מתחיל להחליק. צילום: פזבר

פניה על אופניים

לרכיבה על האופניים יש שני מרכיבים מרכזיים: כשר וטכניקה. בהעדר הכשר אגע בטכניקה, אשר בשלב הזה של הכרס, קל יותר להשתפר בה, והתוצאות ניכרות מיד. וברכיבה על אופניים יש לטכניקת הפניה משקל גדול מאד. אין כלי רכב רבים שבהם אתם שוקלים יותר מכלי הרכב. ואם אופני הרים ממוצעים שוקלים כ-14 ק"ג אל מול הייטקיסט השוקל פי-4 היחס כאן הוא בבירור לרעת האופניים. ומה שאני מנסה לומר הוא של תנוחת הרכיבה ולמיקום שלכם על האופניים וביחס לקרקע יש משמעות רבה במובנים של אחיזה ופניה.

אבל עוד קודם. פעם, באחד מקורסי הנהיגה שעשיתי אמר לי מדריך הנהיגה באנגלית עם מבטא גרמני כבד:"GO IN PREPERD". והוא לא התכוון לגילוח של הבוקר. הכוונה היא להכנס לפניה כשאתה מוכן ליציאה ממנה. וזה אומר – מהירות נכונה, הילוך מתאים וקו נכון. וזה נכון גם באופניים. באלו יהיה עליכם להכין גם את האופניים לקטע מפותל – למשל: להוריד את המושב.

פניות על אופניים. ביצוע מושלם. כניסה רחבה לפניה, כל המשקל על הדוושה החיצונית. תחת מעל למושב, מרפקים גבוהים והמבט הרחק לפנים. צילום: תומר פדר

פניות על אופניים. ביצוע מושלם. כניסה רחבה לפניה, כל המשקל על הדוושה החיצונית. תחת מעל למושב, מרפקים גבוהים והמבט הרחק לפנים. צילום: תומר פדר

כל טיפול נכון בפניה מתחיל הרבה קודם. בחירת הקו – רחב ככל האפשר, עתיר אחיזה ככל שהשביל מאפשר, כניסה לעומק הפניה ושוב יציאה רחבה – הכל כדי לשמור על התנע ולזרום דרכה. חשוב להשלים את הבלימה לפני שנכנסים ומטים את האופניים. חשוב להיות בהילוך אשר יאפשר לכם להאיץ ביעילות החוצה ממנה.

עכשיו שאתם יודעים לפנות…מה עם התזונה?

חלוקת משקל

זה נושא ממש קריטי ועשוי להיות ההבדל בין פניה מוצלחת להתרסקות כואבת. יהיה עליכם לרכז את משקל גופכם על הדוושה החיצונית לפניה. הדוושה צריכה להיות בנקודה הנמוכה ביותר והקרסול שלכם ירד וימתח את גיד אכילס. בעצם, ודי בגדול, כשאתם פונים אתם "משכיבים" רק את האופניים ולא את הגוף. זה נותר במרכז הכובד, ומפעיל לחץ רב על הצמיגים. הישבן אינו על המושב, אלא באוויר, והמרפקים גבוהים ומשוחררים כדי לתת תיקוני היגוי ככל הנדרש. ביצוע נכון של הטכניקה יגלה לכם שכמעט ואין עומס על הידיים וההיגוי נעשה כאיל מעצמו – מעצם ההטייה.

יתרון נוסף של הטכניקה הזו הוא שאתם תהיו ממוקמים בדיוק במצב המושלם כדי להתמודד עם אבדן אחיזה. החלקה של הגלגל האחורי, או הקדמי לא יהיו כה דרמטיים ותוכלו לטפל בהם ביעילות.

פניות על אופניים. כמעט טוב. בחירת הקו לא טובה והרוכב רחוק מדי מהאייפקס (עץ במקרה הזה). הישבן על המושב והגוף נוטה לתוך הפניה במקום להישאר מעל לגלגלים. צילום: פזבר

פניות על אופניים. כמעט טוב. בחירת הקו לא טובה והרוכב רחוק מדי מהאייפקס (עץ במקרה הזה). הישבן על המושב והגוף נוטה לתוך הפניה במקום להישאר מעל לגלגלים. צילום: פזבר

טעות נפוצה היא להשכיב את האופניים יחד עם הגוף, כאילו אתם רוכבי גרנד פרי. זה יכול לעבוד כל-עוד האחיזה מושלמת אבל בשאר הזמן, מרכז הכובד ינוע רחוק מאד לתוך הפניה מנקודות המגע של הצמיגים עם השטח ואלו יאבדו מאחיזתם בקלות רבה. גרוע מזה, גופכם יהיה ממוקם באיזור הגרוע ביותר כדי להתמודד עם ההחלקה ויש סיכוי יותר מסביר שתטעמו מרגבי אדמת הקודש.

כמו בנהיגה ספורטיבית ברכב או על אופנוע, גם כשאתם על אופניים אתם תגיעו להיכן שמופנה מבטכם. גם את זה צריך לתרגל ובהמשך יהפוך לטבע שני ואתכם גם לנהגים טובים יותר בכביש. הביטו רחוק, בחרו את קו הרכיבה עשרות מטרים קדימה. אם אתם תקועים עם האף על הגלגל הקדמי אתם נאלצים להגיב לשטח אשר מפתיע אתכם. בחרו את הקו הרחב לתוך הפניה, אתרו את האייפקס עוד בכניסה אליה, ואתרו קו יציאה אשר יאפשר לכם לשמור על התנופה. אמרנו "זרימה"?

פניות על אופניים. מצויין! דיווש אגרסיבי בעמידה, מושב נמוך ולא מפריע ואפילו בפניה שטוחה כזו ודלת אחיזה אפשר לטוס במהירות. שימו לב למבט, למשקל על הדוושה החיצונית ולהטיה העמוקה הנחוצה כדי לגרום ל-אופניים עם גלגלי 29 אינץ' לפנות. צילום: תומר פדר

פניות על אופניים. מצויין! דיווש אגרסיבי בעמידה, מושב נמוך ולא מפריע ואפילו בפניה שטוחה כזו ודלת אחיזה אפשר לטוס במהירות. שימו לב למבט, למשקל על הדוושה החיצונית ולהטיה העמוקה הנחוצה כדי לגרום ל-אופניים עם גלגלי 29 אינץ' לפנות. צילום: תומר פדר

צאו כבר לסינגלים עם האופניים!

איך לתרגל?

לא חייבים מיד לצאת לסינגלים (אם כי זה אחלה). אפשר להתחיל לתרגל גם במגרש חניה ריק. רצוי להתחיל דווקא על אספלט שייתן בטחון ואחיזה ובהמשך להתקדם לעפר. הורידו את המושב, וציירו לכם מסלול סלאלום.  התאמנו על הורדת הדוושה החיצונית בפניות, מתיחת הקרסול כלפי הקרקע והשכבת האופניים ולא גופכם. הקפידו להביט על היציאה מהפניה או אפילו על הפניה הבאה כדי ליצור זרימה מהטיה להטיה. לא לשכוח מרפקים למעלה ואם צריך לכוון מחדש את מיקום המנופים והשיפטרים – עשו זאת.

נתראה בסינגלים

אין אחיזה? אין בעיה!

$
0
0

אתם בטח זוכרים את הימים האלה. קצת אחרי הגשם כשהשבילים והסינגלים מהודקים, הגלגלים שעוברים עליהם משאירים תבנית כמעט מושלמת של הקוביות ואתם מרגישים שתוכלו להשכיב את האופניים עד לכידון מבלי להחליק במילימטר. שכחו מזה.

עכשיו, בעיצומו של הקיץ, השבילים במצב הכי מחורבן שרק אפשר למצא. אם אתם כמוני, גרים בשרון, כל הדרכים והסינגלים המהודקים של החורף הפכו לטלאים של מלכודות חול עמוקות, סוחטות אנרגיה ומגעילות לגמרי. הסינגלים המושלמים של בן שמן התפוררו תחת גלגליהם של אלפי רוכבים ובחלקים מסויימים אף נוצרה פודרה דקיקה שמסתירה אבנים וחריצים.

לזה עוד צריך להוסיף עומס חום ולחות גבוהים וקצת – בינינו – עובר החשק לצאת לרכוב והאזימוט מתחלף לעבר בירה צוננת על חוף הים (אפשר אחרי בכל מקרה).

אבל, רוכבים אינטליגנטים שכמונו, ינצלו את התנאים הלא מושלמים כדי להקציע את הטכניקה וללמוד להתמודד עם התנאים הלא מושלמים כדי שבפעם הבאה – כשהסינגל מהודק והקו בו "כחול" ומהיר – נהיה מהירים יותר משאר בני התמותה.

 

אין אחיזה. קריאת השטח והשביל תמנע מצבים מביכים כאלה. הניסיון ילמד אתכם היכן הצד הרך של החול, ןאיזה קו יתן לכן יותר אחיזה ושליטה בדרדרת. צילום: פז בר

אין אחיזה. קריאת השטח והשביל תמנע מצבים מביכים כאלה. הניסיון ילמד אתכם היכן הצד הרך של החול, ןאיזה קו יתן לכן יותר אחיזה ושליטה בדרדרת. צילום: פז בר

 

קריאת שביל

זהו הבסיס לכל רכיבה, נהיגה ואפילו הליכה או חלילה ריצה בשטח. לדעת לזהות באיזה צד של השביל תהיה לכם אחיזה טובה יותר, הגלגלים יסובו עם פחות התנגדות ותוכלו לשמור על הקצב והזרימה. בחירת הקו היא פעמים רבות עניין של ניסיון נצבר, כמו למשל לזהות היכן השביל החולי מהודק יותר. אבל תמיד בחירת הקו היא עניין של מבט – ויש לכך השלכות רבות. שכן מבט הרחק לפנים יעזור לכם למקם את האופניים בקו הנכון ברצף פניות או בכניסה למכשול – תהיו מוכנים בתנוחה הנכונה, במהירות ובהילוך הנכונים כדי להיות המהירים ביותר ובקו הבטוח ביותר דרך המכשול.

 

אין אחיזה. התאמת הצמיגים ולחץ האוויר שבהם לתנאי השביל המשתנים היא קריטית. גם לכיול המתלים חשיבות רבה ואלו יעשו הכל כדי למקסם את האחיזה בשטח הבוגדני. צילום: תומר פדר

אין אחיזה. התאמת הצמיגים ולחץ האוויר שבהם לתנאי השביל המשתנים היא קריטית. גם לכיול המתלים חשיבות רבה ואלו יעשו הכל כדי למקסם את האחיזה בשטח הבוגדני. צילום: תומר פדר

הכנת האופניים

צמיגים הם מרכיב ליבה ביצירת אחיזה. וכאשר הסינגל המהודק מתפורר לו לקו של פודרה רכה ודרדרת, יהיה עליכם להחליף צמיגים בהתאם. חוצמזה אל תסמכו על הצמיגים המקוריים של האופניים. הבחירה של אלו נעשתה פעמים רבות מתוך פשרה ותולדה של עסקאות גדולות הרבה יותר מהרכישה של אופני השיכוך המלא שלכם. הכי טוב יהיה לשלב בין המלצת יצרני הצמיגים לגבי התפקיד של כל דגם וסוליה שהם מייצרים יחד עם עצות מרוכבים ומחנויות שבאיזור לגבי מה שעובד בשבילם. בסוף החליטו בעצמכם מה לוקח. בגדול, אם זה אפשרי תעדיפו צמיגי טיובלס. בחירת צמיגים לאופני הרים.

לגבי לחצי האוויר – יש וויכוח. או נכון יותר חוסר הסכמה. צמיג רך יאפשר לכם לצוף מעל קטע חולי אבל יגרום לאופניים להימרח בפניות ולהיגוי להיות לא צפוי בקטעי דרדרת. גם הסכנה של צביטה "סנייק בייט" גדלה במצב הזה. צמיג קשה מדי עשוי שלא להוריד שטח גע מספיק גדול לשביל, אבל הוא יחדור דרך שכבת פודרה רכה וימצא בתחתית אחיזה וגם יעזור לכם להתגלגל טוב יותר. בקיצור – ניסוי וטעיה – וזכרו שאם אתם מחליפים צמיגים ייתכן ולחץ האוויר שאתם רגילים לו כבר לא יעבוד עם הצמיג החדש שהוא קשה/רך יותר, במידה שונה, חומר אחר, פיזיולוגיה מין והעדפות אחרות.

אין אחיזה. כל מהלך המתלים, 100 מ"מ במקרה הזה, מנוצל כדי לספוג את גבנון הקרקע. יש לאופניים היום מתלים מעולים. השקיעו את מעט הזמן כדי להפיק מהם את המקסימום. צילם: פז בר

אין אחיזה. כל מהלך המתלים, 100 מ"מ במקרה הזה, מנוצל כדי לספוג את גבנון הקרקע. יש לאופניים היום מתלים מעולים. השקיעו את מעט הזמן כדי להפיק מהם את המקסימום. צילם: פז בר

יש מתלים? תנו להם לעשות ת'עבודה. המתלים באופני הרים הולכים ומשתפרים בקצב מהיר מאד. היום אתם יכולים לתקל מכשולים וליהנות מנוחות ברכיבה ברמה שעד לפני כמה שנים בודדות כלל לא חשבתם שניתן. אבל – צריך להשקיע. אם זה ממון ברכישת אופניים מצויידים טוב יותר ואם בזמן ובסבלנות בכיוון וכיול המתלים למשקל גופכם (כולל שלוקר וציוד), סגנון הרכיבה וגם לאופי השביל. יש להצמד להנחיות היצרן בעניין הזה ולהציב SAG לפי המלצתו הבסיסית ומשם לשחק בכיול עדין עם לחץ האוויר ועם בוררי השיכוך – עד שתקבלו שיכוך ואחיזה מיטביים. בעניין הזה כלל האצבע אומר:"קרקע רכה מתלים קשים, קרקע קשה מתלים רכים". זה גם עושה שכל. בנוסף, ככל שתרכבו מהר יותר יהיה עליכם להקשיח את המתלה שמתמודד עם עומס רב יותר. שילובי השלדה והמתלים של השנים האחרונות ממש מדהים – נצלו אותם – זה מכפיל כוח אמיתי.

אין אחיזה. סיבוב מהיר על קרקע חולית ועליה נשירת עלי אקליפטוס. מאד חלק - ממש לא בעיה! משקל על דוושה חיצונית, אופניים מוטים והרוכב במצב הטוב ביותר למקסם אחיזה או להתמודד עם החלקה. צילום: תומר פדר

אין אחיזה. סיבוב מהיר על קרקע חולית ועליה נשירת עלי אקליפטוס. מאד חלק – ממש לא בעיה! משקל על דוושה חיצונית, אופניים מוטים והרוכב במצב הטוב ביותר למקסם אחיזה או להתמודד עם החלקה. צילום: תומר פדר

טכניקות רכיבה

זוכרים את הפרק על איך צריך לקחת סיבוב? אז הטכניקה הזו מקבלת משנה חשיבות כשהאחיזה מועטה. תרגלו אותה, ומהר מאד תגלו עד כמה רחבה המעטפת. תהיו מהירים יותר, ותהנו משליטה הרבה יותר אקטיבית על האופניים. בגדול: ללחוץ על הדוושה החיצונית לפניה, להשכיב את האופניים ולא את הגוף, להסתכל רחוק לפנים. רוצים להיזכר? הנה הכתבה המקורית.

אין אחיזה. דיווש בעמידה לא תמיד הכי יעיל באופני AM מודרניים - בצילום הזה משטח הסלע מספק אחיזה טובה ואפשר לראות את הצמיגים נמרחים עליו. צילום: תומר פדר

אין אחיזה. דיווש בעמידה לא תמיד הכי יעיל באופני AM מודרניים – בצילום הזה משטח הסלע מספק אחיזה טובה ואפשר לראות את הצמיגים נמרחים עליו. צילום: תומר פדר

לאחיזה מועטה יש משמעות רבה מאד בבלימה. לכן תשכו מהבלימה הסופר-מאוחרת לתוך הסיבוב תוך-כדי-הטיה. הקפידו לסיים את הבלימה ולהתאים את מהירותכם לפני שלב ההטיה פנימה. כך תעברו בפנים הרבה יותר מהר, תשפרו את הזרימה דרכה, ותשפרו את האחיזה על ידי כך שתמנעו את נעילת הגלגלים או סחיפתם בשל הבלימה. לי זה תמיד עוזר לדמיין שאני רוכב על קרח וצריך לעשות את המירב כדי שהגלגל לא יחליק.

 

אין אחיזה. דיווש בישיבה. ישבן על חרטום המושב. גוף לפנים לשמור על האחיזה בעלייה. תנוחת הטיפוס המעדיפה במעלות ארוכים וכשהקרקע קמצנית אחיזה צילום: תומר פדר

אין אחיזה. דיווש בישיבה. ישבן על חרטום המושב. גוף לפנים לשמור על האחיזה בעלייה. תנוחת הטיפוס המעדיפה במעלות ארוכים וכשהקרקע קמצנית אחיזה צילום: תומר פדר

טיול אופניים קלאסי לסינגל אלון הגליל

איך טויוטה קורולה החדשה כמובילת אופניים?

מהצד השני של הבלימה יש את ההאצה. וכאן הדרך הטובה ביותר למנוע סחרור גלגל בדיווש היא להשתמש בהילוך גבוה יותר – כך ירד פחות מומנט לקרקע – והאחיזה תישמר. במעלות הקפידו על תנוחת טיפוס נכונה. וזה אומר לשבת על השפיץ של המושב (אאוצ' אני יודע), להטות גוף קדימה כדי למנוע מהגלגל הקדמי להתרומם ולתת עבודה. אופני האנדורו וה-AM המודרניים תוכננו לדיווש בישיבה והם יתקנו את התוצאות הטובות ביותר דווקא כשישבנכם על המושב. נסו לדווש בעמידה ולרוב תסחררו גלגלים בקלות רבה ותתקעו.

מבחן אופניים מרידה 120-400

$
0
0

זה לא סוד גדול שאופני הרים עם גלגלי 26 אינץ' כבר אינם במרכז מוקד ההתעניינות של רוכבי השטח. אחרי ההיסטריה של גלגלי 29 הגדולים, אשר השאירה מקום גם ל-26, הגיעה שריפת הקוצים של גלגלי 27.5 אינץ' (או 650B כפי שהפיוריסטים אוהבים לכנותם) ולא השאירה אחריה צ'אנס ל-26. וזה לא שנוצרה כאן קטגורייה נוספת – אלא שהאופניים עם 26 אינץ' נזנחו כמעט לחלוטין על ידי הלקוחות.

וכמו בדברים רבים אחרים בשיווק, גם כאן נוצרה הזדמנות להפוך את הלימון ללימונדה.

 

מבחן אופניים מרידה 120-400. להתחיל לרכוב ברצינות מבלי לשבור את קרן ההשתלמות. רק 4,200 שקלים ואתם בעסק. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה 120-400. להתחיל לרכוב ברצינות מבלי לשבור את קרן ההשתלמות. רק 4,200 שקלים ואתם בעסק. צילום: תומר פדר

מרידה 120-400

גרסה 400 של המרידה 120 מוגדרת כאופני שבילים. וזה בגדול אומר שהאופניים האלו מיועדים לשימוש כללי ולא אגרסיבי מדי בשטח. זו גרסת הכניסה של הדגם ובהתאם לא תמצאו כאן את פריטי האיבזור מהמדפים הגבוהים ביותר. ולמרות זאת, האופניים עשויים מאלומיניום שעבר עיצוב בהידרופורמינג. למתלה האחורי, 4 זרועות ומהלך שך 120 מ"מ. הגימור נאה מאד באפור מט ותמצאו בה גם פריטים "אופנתיים" כמו מיסבי היגוי קוניים.

המתלים מגיעים מ-SUNTOUR. מאחור יש קפיץ אוויר שניתן לכיוון, למזלג כיוון חיצוני לקפיץ סליל פנימי, כיוון שיכוך ונעילת מהלך מהכידון. הבולם האחורי מסדרת RAIDON, נטול כיוונים (למעט לחץ אוויר) ועם נעילת מהלך. קיט מתלים תכליתי למדי אם כי נחמד לגלות שיש אפשרות כלל להתעסק עם כיולם.

מבחן אופניים מרידה 120-400. 30 הילוכים ומעביר אחורי שימאנו עם מצמד - הפתעה מאד חיובית במבחן הזה. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה 120-400. 30 הילוכים ומעביר אחורי שימאנו עם מצמד – הפתעה מאד חיובית במבחן הזה. צילום: תומר פדר

בתחום העברת הכוח תמצאו סט מלא של שימאנו ממשפחת ד'אור. עם 30 הילוכים ומעביר ד'אור אחורי חדש עם מצמד (שלמדנו לאהוב מאד בסדרות הגבוהות יותר של הרכיבים). גם זרועות ההנע ונאבות הגלגלים של שימאנו.

על הבלימה מופקדים מעצורים הידראוליים מ-TEKTRO. אלו נושכים דיסק של 180 מ"מ בחזית ו-160 מ"מ מאחור. בידיות של אלו אין אפשרות לכיוון מרחק או חופש.

כל יתר האיבזור ההקיפי ממותג "מרידה" וזה כולל הפעם גם את חישוקי הגלגלים והצמיגים ברוחב 2.1. התאמת הצבעים והאיכות הכללית של הרכיבים האלו בהחלט שמיישרים קו עם הרמה של השלדה והם יוצרים יחד חבילה הוליסטית ואחידת מראה ואיכות.

מרידה 120-400 איזנו את המאזניים שלנו על 15.5 ק"ג והם עולים ברוזן מינץ 4,179 שקלים.

 

רכיבה

בגיאומטריה של השלדה, ובתנוחת הרכיבה עליהם, האופניים מרגישים ומתנהגים כמו אופני הדור-האחרון. תמוכות שרשרת קצרות, מוט עליון ארוך וזווית היגוי שכאן, על גלגלי 26 אינץ' יכולה להיות חדה יחסית עם 69 מעלות, ללא חשש מפיתול הגלגל.

לכידון יש רייז גבוה והוא גורם לרוכב לחוש כאילו הוא "בתוך" האופניים בניגוד ל"מעל". אחרי כידונים רבים ברוחב 700 מ"מ ומעלה – הוא פתאום הרגיש לי צר מדי עם 645 מ"מ מקצה לקצה. סידור הקוקפיט טוב למדי, עם התוספת של כפתור הנעילה למזלג ובונוס של חיווי למעבירי ההילוכים בשיפטרים מ-ד'אור.

היה עליי להתעסק די הרבה עם הסט-אפ של המתלים. המזלג היה רך מדי וחסר שיכוך – עם אפקט מינמאלי של הבורר. בעוד שהבולם הרגיש "דביק" והתקשה להתחיל לנוע. לבסוף מצאתי את האיזון כשגלשתי מעבר ל-30% SAG בבולם (מהלך השקיעה הראשונית), ועם תוספת לחץ אוויר בחזית. כך הגעתי לתוצאה בה המתלים היו אקטיביים מאד וסיפקו נוחות וספיגה טובים.

מבחן אופניים מרידה 120-400. המתלים רכים ונוחים, המחיר בובינג כשמדוושים בעוצמה. עם 15.5 ק"ג המשקל מורגש ברכיבה ארוכה ומעלות. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה 120-400. המתלים רכים ונוחים, המחיר בובינג כשמדוושים בעוצמה. עם 15.5 ק"ג המשקל מורגש ברכיבה ארוכה ומעלות. צילום: תומר פדר

המחיר היה בובינג מורגש מאד – בעיקר בשל העדר פלטפורמה יציבה ומחסור בשיכוך. כאן מתגי הנעילות היו מועילים מאד. והחליפו את הרכות המתנודדת בנוקשות קופצנית כשהיה עליי לדווש ביעילות. יחד עם זאת, יכולתי למצא את הכיול המתאים לשבילים הפתוחים (שבילים לבנים) עליהם רכבתי, כמו גם לגיחות סינגלים נמרצות יותר. כאן עם 120 מ"מ של מהלך אפשר ליהנות מגיהוץ טוב וספיגה של קפיצות מתונות. אבל לא צריך להגזים. תלחצו חזק ותרגישו את המזלג מתעוות תחת בלימה או סיבוב, והציר הקדמי הדקיק מתקשה לאחוז איתן ברגליים המפותלות של מזלג XCR של SUNTOUR. אפשרי, אבל תזכרו שלא להגזים.

כבר פגשנו בעבר מעצורים של TEKTRO ולרוב המפגשים היו טובים. הפעם הביקורת מעורבת, בעיקר בשל מחסור בעוצמה ונשיכה. יש מהלך מצויין בידיות הארוכות, יש מינון מעולה ומשוב מדוייק – אבל חסרה נשיכה איתנה – משהו שעל גלגלי 26 אינץ' לדיסק 180 מ"מ לא אמור להיות בכלל בעייתי. העוצמה השתפרה ככל שנקפו הקילומטרים והרפידות נשחקו יותר לתוך הדיסקים, אבל גם אחרי כעשרה ימי רכיבה וכמה עשרות קילומטרים לא קיבלנו את העוצמה לה ייחלנו.

הפתעת המבחן הזה היה קיט העברת הכוח של שימאנו. ד'אור היא סדרה שהפכה כמעט לברירת מחדל כשרוצים לבנות אופניים ב"תקציב". אלא שהמערכת שפגשנו הפעם, עם המצמד מאחור, תפקדה נהדר וללא דופי. מביאה עימה את מנעד היכולת שיש ל-30 הילוכים, יחד עם העברת הילוכים נקיה ורהוטה, על פני תחום עומסים רחב מאד. כאן יש לי רק תשבחות.

קומפלימנטים נוספים מגיעים גם לצמיגים של מרידה. אלו מאזנים יפה בין אחיזה טובה לבין יכולת להתגלגל בקלות למרות הקוביות שעל הסוליה. הם אינם רחבים מדי "רק" 2.1, אבל ימצאו אחיזה בסוגי שטח רבים ולא יענישו אם תחליטו בוקר אחד לרכוב על האופניים האלו לעבודה.

 

מבחן אופניים מרידה 120-400. שורה תחתונה? עשינו הכל, נהנינו ולא הוצאנו יותר מדי כסף. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה 120-400. שורה תחתונה? עשינו הכל, נהנינו ולא הוצאנו יותר מדי כסף. צילום: תומר פדר

השתפרתם? בדקו MERIDA 140!

עוד יותר בזול? מרידה 27,5 אינץ' עם זנב קשיח

סיכום

במימד שלא אוהבים להודות בו, על מנשא הרכב, המרידה 120-400 לא נראים זולים. ורק מביני דבר יזהו כי באופני כניסה עסקינן. מצד המעשי תוכלו לעשות על האופניים האלו הרבה מאד. דיווש יהיה יעיל אם תנעלו את המתלים, תרצו נוחות שחררו אותם לפעול. העברת ההילוכים מפנקת – לא פחות. ורק הבלמים חסרי עזוז אבל אולי שנכונים וממתנים בחבילה המיועדת לרוכבים אשר מגששים את תחילת דרכם בעולם המופלא של אופני ההרים. ובמחיר שיחזיר לכם עודף מ-4,200 שקלים תוכלו לצאת  ולחוות כמעט כל דבר שיש לשטח להציע, ללמוד לרכוב, לשפר את הכושר ואז להתקדם לאופניים עם מכללים טובים יותר ומשקל נמוך יותר. אז מה אם הגלגלים 26 אינץ'.

עד 50% הנחה לאופניים ברוזן מינץ

$
0
0

אירוע המכירות השנתי של רשת רוזן מינץ הגיע ויחד עימו הנחות משמעותיות.

במבצע מכירות לסוף השנה 4 ימים בלבד 18-21/11/14

הנה הזדמנות להתפנק בזוג אופניים חדש במחיר זול יותר מהרגיל

דגמי אופניים נבחרים משנת 2012 ב-50% הנחה.

דגמי אופניים נבחרים משנת 2013 ב-40% הנחה.

דגמי אופניים נבחרים משנת 2014 ב-30% הנחה.

במסגרת המבצע מוצעים דגמים של המותג האיטלקי COLNAGO בחצי המחיר. שלדות ואופניים שלמים. בהחלט הזדמנות לשים יד על שלדה אקזוטית.

ובנוסף מבצע הביגוד של רוזן ומינץ ממשיך! קנו פריט ביגוד, קיץ או חורף, וקבלו את השני חינם (הזול מבינם).

המחירים הינם רק לחברי מועדון רוזן ומינץ

ניתן להצטרף למועדון לפני הרכישה ולהנות ממחירי המועדון

פירוט הדגמים במבצע: www.rosen-meents.co.il


"רוזן מינץ"גם בכרמל

$
0
0

הסניף החדש שנפתח ממוקם ברחוב ליטניס 4, אחוזה בחיפה. הסניף יספק  שירותי מכירת אופניים, ציוד לאופניים, אביזרי רכיבה , אופניים חשמליים מבחר קארברים  וסקייטבורים,  ציוד  גלישה וגלשני SAP מהיצע המותגים של הרשת.

בנוסף יש בסניף החדש סדנה אשר תדע לתת מענה טכני לכל המוצרים. את הסניף מנהל ירון מנטל, אושיית גלישה ואופניים חיפאית. ירון החליט לחזור הביתה ולפתוח חנות בוטיק לספורט שהוא אוהב ולהנחיל לחיפאים תרבות אקסטרים איכותית.

ירון ניהל את סניף "רוזן ומינץ" הנתנייתי מעל 20 שנים והפך ל"שם דבר" בתחום.

יש חנות, יש אושיה. חנות וסדנה חדשים לרוזן מינץ בכרמל. צילום: יח"צ

יש חנות, יש אושיה. חנות וסדנה חדשים לרוזן מינץ בכרמל. צילום: יח"צ

המוטו שמלווה את ירון הוא "מקצוענות לצד שירותיות והכוונה נכונה". החנות בנתניה הפכה למעשה לבית שני של אוכלוסיית העוסקים בספורט ולמקום שבו נפגשים ומעברים חוויות על סינגלים, גובה גלים ואופניים חשמליים – והכוונה היא לשחזר את ההצלחה גם בכרמל.

לרשת רוזן ומינץ  22 סניפים ברחבי הארץ. מומלץ להיכנס לאתר ולהתעדכן במבצעי הרשת:

 www.rosen-meents.co.il

מבחן אופניים Merida One-Fourty 7.600

$
0
0

כתב: רוני נאק צילומים: תומר פדר

אהבתי מאד את ה-one fourty מהשנה שעברה בעיקר בזכות המתלה האחורי שמסוגו נדיר למצא באופניים ברמת המחיר הזו, וגם בזכות חבילת איבזור שלמה ומושקעת למדי. אבל היו גם קיטורים – ואלו נגעו בעיקר לכבדות של החלק האחורי של האופניים, לאורך תמוכות השרשת והסטם אשר הכההו את העליזות של אופניים אשר יכלו להיות מעט יותר טובים.

ומישהו שם ב-MERIDA כאילו שמע את קיטוריי – וקרא בקפידה יתירה את הביקורת שלי על האופניים ובא לתקן.

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.600. שינויי גיאומטריה קלים, איבזור מופחת ומחיר נגיש. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.600. שינויי גיאומטריה קלים, איבזור מופחת ומחיר נגיש. צילום: תומר פדר

כדי להבחין שמדובר בשלדה חדשה ושונה גם הסימון שונה ועתה ה-ONE FOURTY מגיעים בגרסות 7.500 ו-7.600 נשוא המבחן. השינוי המרכזי והמהותי ביותר היה להפחית משקל ממשולש המתלה האחורי והמאסיבי של ה-VPK (זה שפת "מרידה" ל-VPP) על ידי הפחתת חומר ותמוכות. בנוסף גם תמוכות השרשרת קוצרו ב-4 מ"מ תמימים. הזווית של ההיגוי לא שונתה ונותרה 67 מעלות כמו גם צינורות השילדה מאלומיניום 6066 בעיצוב הידרופורמי, אשר השינויים בה הם בעיקר גראפיים. עדיין יש מיסבי היגוי מעובים בחלק התחתון, ניתוב פנימי לכבלים, תושבת מעביר קדמי וקליפר בלם אחורי מוצקים, וכל ההלחמות הוחלקו כדי לקבל מראה – נו טוב – חלקלק יותר.

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.600. מתלה VPK נהדר, קראנק חלול ומשולש אחורי שעדיין קצת כבד וארוך מדי. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.600. מתלה VPK נהדר, קראנק חלול ומשולש אחורי שעדיין קצת כבד וארוך מדי. צילום: תומר פדר

מהלך המתלה האחורי הוא 150 מ"מ וזה מרוסן על ידי בולם זעזועים של FOX עם בורר CTD(climb, trail, desend) המשנה את השיסתום בכל סוג שיפוע וקרקע. בחזית תמצאו מזלג FOX מעודכן, עם מהלך של 150 מ"מ בורר CTD וציר גלגל דקמי שמנמן וחביב בקוטר 15 מ"מ.

610x141

מרידה וויתרה על מוט המושב ההידראולי הקודם לטובת מוט מעולה של רוקשוקס עם שליטה מהכידון (פריט שלבדו שווה כמעט 2,000 שקלים) ו"על הדרך" גם התקינה סטם קצר כמתבקש מהשימוש האול מאונטיין של האופניים האלו ותורם רבות לחידוד ההיגוי. הסטם אוחז בכידון ברוחב 740 מ"מ ועליו הגריפים הדקיקים והמעצבנים של מרידה.

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.600. הרכיבים של משפחת SLX לא הצליחו להגיע עד לכידון...תומר בפרץ אומנותי - לבריאות. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.600. הרכיבים של משפחת SLX לא הצליחו להגיע עד לכידון…תומר בפרץ אומנותי – לבריאות. צילום: תומר פדר

חבילת האיבזור "שונמכה" מעט. עדיין תמצאו העברת כוח "קומפלט" על בסיס שימאנו SLX (עם מצמד מאחור), שלוש פלטות בחזית ו-30 הילוכים לבחור מהם. אבל מושב סאלה איטליה המושבח הוא עתה פריט ממותג מרידה, מעצורי SLX הם עתה M615 טובים למדי משימאנו עם דיסקים בקוטר 180 מ"מ בחזית ומאחור וצירי הגלגל (נאבות בעברית של אופניים) כבר לא SLX מתוקים אלא פורמולה חסכניים.

עוד תגלו חישוקי גלגל מ-DT SWISS – עליהם צמיגי 27.5 משוואלבה בעלי סוליה שונה לפנים ומאחור. הרוחב של שני הצמיגים הוא 2.35 שמנמנים.

משקל האופניים כפי שנבחנו – במידה מדיום – עומד על 13.9 ק"ג והמחיר: 11,800 שקלים (10,400 שקלים לחברי המועדון)

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.600. מתלה מצויין בדיווש, למרות מהלך של 150 מ"מ - הריסון שלו נהדר. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.600. מתלה מצויין בדיווש, למרות מהלך של 150 מ"מ – הריסון שלו נהדר. צילום: תומר פדר

רכיבה

בסיס גלגלים ארוך (המרחק בין שני צירי הגלגלים) הוא יתרון בכל הקשור לטיפול במורדות טכניים ומסולעים. ואכן בביקורים בחורשים ובן שמן, האופניים זרחו ונסכו בטחון גם בשיפועים התלולים ובגינות הסלעים המרושעות ביותר. הם שמרו יפה על כיוון ואפילו המזלג דק הרגליים אשר זכה לתלונות פיתול בעבר, לא הראה סימני כניעה לכוחות הצד שהופעלו עליו.

שמרתי את כיול המתלים על הצד הרך יחסית, נהנה מהפרוגרסיביות של קפיצי האוויר בנחיתות מדרופים אבל גם מסינון חירפוצים הרבה יותר מוצלח מאשר בשנה שעברה – אז המזלג מהסדרה הזו סבל משיכוך-יתר והיה נוקשה מדי – כבר לא המצב.

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.60. הרבה שפת גוף נדרשת כדי לגרום להם לפנות. הקדמי אוחז נהדר אחלה צמיג! צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.60. הרבה שפת גוף נדרשת כדי לגרום להם לפנות. הקדמי אוחז נהדר אחלה צמיג! צילום: תומר פדר

מצד שני לבסיס גלגלים ארוך וזווית היגוי שטוחה יש גם חסרונות ואלו הגיעו בסוויצ'בקים, ושינויי כיוון מהירים. שם היה עליי להיות אגרסיבי יותר ולהשכיב את האופניים עמוק לתוך הפניה כדי לגרום להם לעשות את מה שצריך. יותר מפעם אחת מצאתי עצמי נאלץ לנעול גלגל אחורי ולהחליק כדי להקטין את רדיוס הפניה במחיר של אבדן מומנטום יקר.

מתלה ה-VPK תפקד נהדר בכל משרעת המשימות שהוטלו עליו. ולא רק בסלעים גם בטיול שבילים נינוח או גיחה למעיינות של עין השופט. הבובינג מינימאלי, האחיזה בטיפוס והורדת הכוח מצוינת, וכך גם בידוד הישבן הענוג של הרוכב מאבנים קטנות וספיגת נחיתות גדולות. בהחלט משרעת יכולת רחבה מאד וזאת עם סט-אפ יחיד בתחילת הדרך וזהו.

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.60. ספיגה סבבה של קיפוצים. לחץ האוויר בבולמי הזעזועים קריטי כשיוצאים בדילוגים. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.60. ספיגה סבבה של קיפוצים. לחץ האוויר בבולמי הזעזועים קריטי כשיוצאים בדילוגים. צילום: תומר פדר

אני מאד אוהב את מוט המושב של רוקשוקס וגם בהקשר הזה הוא עושה עבודה נהדרת ובהחלט מהווה מכפיל כוח כשעוברים מטיפוס למורד, משביל לבן לסינגל מסולע – איך יכולנו לרכוב בלי הדבר הזה קודם?! המושב שעליו מבריק פחות והכאיב לי אחרי כשעה על האוכף.

חבילת ההנעה של שימאנו SLX כבר קיבלת תשבחות ממני בדורה האחרון. גם המופע שכאן – על 30 ההילוכים שלו. עושה עבודה נאמנה עם הילוך לכל מצב שבו אתם עשויים להתקל בעולם האול-מאונטיין הקשוח. הילוך מהיר לקטע קרוס-קאנטרי מהיר על שביל 4X4, הילוכים נמוכים מאד לטיפוסים תלולים וכל מה שבאמצע ל…כל מה שבאמצע. העברות ההילוכים מהירות, השילובים איתנים ולא נרשמו פישולים במהלך הרבה קילומטרים של בחינה. העברת הילוך תחת-כוח-דיווש תאתגר את המעביר הקדמי. אבל הרפיה קלה והשרשרת תדלג מיד בין הפלאטות הנבחרות. השיפטרים אינם מסדרת SLX – לכן נסו לפצח אותם כבר ברכיבות הראשונות ושדרגו לשיפטרים המקוריים של הסדרה – העסק יעבוד עוד יותר טוב.

נו? האם השינויים בשלדה מורגשים? האמת? לא ממש. עדיין הפרונט מרגיש "כבד" וקשה להרים אותו במאנואל מעל למכשולים – כך מצאתי עצמי מנגח סלעים שלרוב הייתי מרחף מעליהם. והמשקל בירכתיים מורגש היטב כשמרימים את האופניים למנשא שעל המכונית.

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.60. יכולים להיות מאד מהירים בשבילים לבנים - ככל שאלו יהיו משובשים יותר כך יעלה כוחם. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.60. יכולים להיות מאד מהירים בשבילים לבנים – ככל שאלו יהיו משובשים יותר כך יעלה כוחם. צילום: תומר פדר

המעצורים הם בסדר. רק "בסדר" חסרים עוצמת בלימה ודיוק מינון כפי שיש ל-SLX וצפונה. לידיות אין אפשרות כיוון, ואחד מהם היה ספוגי והגיע עד לגריפ. הם לא מיישרים קו עם יתר הרכיבים ועם היכולת הדינאמית של האופניים האלו.

 

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.6. הסובארו פורסטר של עולם האופניים? עושים הכל אבל לא מצטיינים בשום דבר ספציפי. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.6. הסובארו פורסטר של עולם האופניים? עושים הכל אבל לא מצטיינים בשום דבר ספציפי. צילום: תומר פדר

אנו לא "יועצים" אנו נסגור עבוכרם את עסקת הרכב החדש המשתלמת ביותר – בהתחייבות!

טיול אופניים לקשת הגדולה

סיכום

אופני האול מאונטיין של מרידה עברו אבולוציה אשר הפכה אותם למתאימים יותר למשימה אבל גם הרחיבה את המעטפת לצדדים. לא הייתי פוסל טיול שבילים ארוך מכיוון שהמתלים ארוכים המהלך מרוסנים היטב, ומצד שני חגיגת סלעים וגריסת סינגלים יעברו עם חיוך רחב. הם יתאימו לרוכב שרוצה לעשות הכל על אופניים שעושים הכל טוב אבל לא מצטיינים בדבר ספציפי יחיד. השינויים שעברו על השלדה כמעט ואינם מורגשים והאופניים עדיין מרגישי כבדי-חרטום אבל נוסכי בטחון במורדות תלולים וגינות סלעים. האיכות הכללית טובה למדי והאיבזור ההיקפי מצויין. לאור כל זה ולאור המחיר – האופניים האלו שווים מבט שני.

26 לפברואר –דמו דיי בבן שמן

$
0
0

איפה תהיו ב-26 לפברואר בשבע בבוקר? בחניון העליון של מצפה מודיעין (כביש 443 לכיוון מודיעין) שם ימתינו לכם כל דגמי אופני ההרים מבציר 2016 מהמותגים של רוזן ומינץ: רוקי מאונטיין, GT, וכמובן מרידה.

בין הדגמים המעניינים יותר לרכיבה יהיו הרוקי מאונטיין SHERPA עם צמיגי 27+ שמנמנים, הדור החדש של מרידה ONE FORTY וכמובן הבציר המלהיב של אופני GT החדשים.

כדי להבטיח שתרכבו על מה שמעניין אתכם, מומלץ מאד להירשם מראש באחד מסניפי רוזן ומינץ.

להלן רשימת אופני ההדגמות הזמינים:

רוקי מאונטיין שרפה. בהחלט המעניין שבהיצע. צילום: רוקי מאונטיין

רוקי מאונטיין שרפה. בהחלט המעניין שבהיצע. צילום: רוקי מאונטיין

Rocky Mountain

THUNDERBOLT 750 MSL Carbon M 2015   27.5

2016  SHERPA                                  M

ALTITUDE 750 AL                   M  2016

ALTITUDE 750 MSL Carbon   M 2015

ALTITUDE 770 MSL Carbon   L 2016

INSTINCT 950  AL                   M 2016

INSTINCT 950  MSL Carbon   M 2016

INSTINCT 970  MSL Carbon   L  2016

ELEMENT 950 RSL Carbon   L 2016

מרידה one forty. הרבה יכולת בלי הרבה תקציב. צילום: מרידה

מרידה one forty. הרבה יכולת בלי הרבה תקציב. צילום: מרידה

Merida

ONE TWENTY  7.XT       M

ONE TWENTY  9.600     M

ONE TWENTY  9.XT       L

ONE FORTY    7.600      M

(2015)   ONE FORTY    7.600      L

ONE FORTY    7.700      L

(ONE SIXTY     7.900      M   (2015

GT FORCE. מרשימים מאד ולרוכבים מתקדמים. צילום: תומר פדר

GT FORCE. מרשימים מאד ולרוכבים מתקדמים. צילום: תומר פדר

GT

SENSOR COMP L 2015

FORCE E Expert M 2015

מבחן אופניים מרידה one twenty 9.8000

$
0
0

רוני נאק

אחת מאבני הדרך בשיווק מכוניות בישראל נוצרה בסוף שנות ה-80' כאשר מיצובישי הייתה בתחילת הדרך לחדור לשוק שלנו. אז, כדי להעביר את המסר הרצוי הם המציאו את הסלוגן "מיצובישי ויש בה הכל" – וזאת כדי להבהיר לצרכן הרכב הישראלי שבאותן השנים חלם על חלונות חשמליים וקיבל בעיקר הכנה לרדיו. וגם כדי ליצור הבדלה בין מיצובישי לבין הסובארו והפיאט של אותן שנים אשר משלו בכיפה.

ובמקרה שלנו, מרידה, שלמרות מיימדיה הגלובאליים העצומים, היא בכל זאת מותג של אמצע הדרך, מניחה לנו כאן אופניים עם פיזיולוגיה וקיט חלקים של מותגים נחשבים הרבה יותר ועם מחיר בהתאם.

מבחן אופניים מרידה one twenty 9.8000 שדלת קרבון עתירת פיצ'רים ועם גיאומטריה מתקדמת - מתלה אחורי יעיל מאד וקיט אביזרים לרייר ממנו. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה one twenty 9.8000 שדלת קרבון עתירת פיצ'רים ועם גיאומטריה מתקדמת – מתלה אחורי יעיל מאד וקיט חלקים לרייר ממנו. צילום: תומר פדר

one twenty 9.8000

מי שמכיר את הדגמים והגרסאות הגבוהות יותר של מרידה, יודע שיש בהיצע שלדות קרבון מזה שנים. זה בולט בעיקר בקרב רוכבי הכביש כאשר בשטח הם הבליחו מדי פעם עם אופני מראתון קשיחי זנב – שהיו בסדר אבל לא הבריקו – מעין מכנה משותף רחב. האופניים האלו הם חיה אחרת לגמרי.

610X141

משולש השלדה המרכזי עשוי מסיבי פחמן בטכנולוגיה שמרידה מכנה "נאנו מטריקס" שבה חלקיקים זעירים משולבים בחומרי הגלם כדי לשפר את עמידות השלדה בפני מכות וחבטות. מי שמכיר קרבון יודע שהעמידות של החומר היא בעיקר בכיוון אחד – ולכן אריגת סיבים ושכבות אריג בכיוונים שונים – אבל תמיד יכולה להגיע מכה מכיוון לא צפוי אשר תפצח את השלדה.

מבחן אופניים מרידה one twenty 9.8000 מתלה אחורי צף כמו אצל כמה ממותגי האופניים הנחשבים, מאפשר רזולוציה טובה יותר ונשאר אקטיבי תחת בלימה. בולם רוקשוקס מעולה. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה one twenty 9.8000 מתלה אחורי צף כמו אצל כמה ממותגי האופניים הנחשבים, מאפשר רזולוציה טובה יותר ונשאר אקטיבי תחת בלימה. בולם רוקשוקס מעולה. צילום: תומר פדר

תמוכות השרשרת ותמוכות המושב – אשר יחד מרכיבות גם את המתלה האחורי – עשויות מאלומיניום. המתלה מספק 120 מ"מ של מהלך בגלגל האחורי כאשר החידוש הוא עיגון "צף" של בולם הזעזועים האחורי – בסגנון דומה מאד לזה של TREK. זה מאפשר לרזולוציית עבודה עדינה יותר של המתלה וגם משאיר אותו אקטיבי תחת בלימה.

עוד פיצ'רים של השלדה כוללים ניתוב כבלים פנימי, עוגנים קשיחים למעצורים ומעבירי ההילוכים, הדטיוב – ציר היגוי – חרוטי עם מיסב תחתון מוגדל לתוספת קשיחות, ציר גלגל 12-142 (עוד לא BOOST  שיגיע בעתיד לוודאי).

לגבי הגיאומטריה; תמוכות שרשרת קצרות – רק 445 מ"מ, זווית היגוי שטוחה של 69 מעלות, דרופ של 40 מ"מ של הקרנק ביחס לצירי הגלגלים ומוט שלדה באורך אפקטיבי של 595 מ"מ (כל המידות לשלדה M שנבחנה). המספרים הללו מתורגמים לאופניים בעלי גיאומטריה מודרנית עם מרכז כובד נמוך, ואיזון מעניין בין יציבות ותמרון.

מבחן אופניים מרידה one twenty 9.80 ניתוב הכבלים נקי ועובר דך השלדה, ראש היגוי חרוטי מוסיף לקשיחות אותה דורש מזלג PIKE נהדר מרוקשוקס. המעצורים GUIDE R יכולים להיות טובים יותר. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה one twenty 9.80 ניתוב הכבלים נקי ועובר דרך השלדה, ראש היגוי חרוטי מוסיף לקשיחות אותה דורש מזלג PIKE נהדר מרוקשוקס. המעצורים GUIDE R יכולים להיות טובים יותר. צילום: תומר פדר

זה מעניין עוד יותר כשבוחנים את קיט האבזרים. כמעט כמו שבמכוניות תיבת ההילוכים של ZF (זו עם ה-8 או 9 הילוכים) תשפר כל מכונית שבה היא מותקנת, כך גם הקיט הזה.

המתלים הם פנטזיה של רוכבי ההרים: רוקשוקס PIKE עם מהלך של 130 מ"מ בחזית. מאחור רוקשוקס MONARCH RT3 עם מהלך של 120 מ"מ ונעילה. עוד מרוקשוקס מגיע מוט מושב הידראולי – ריוורב – עם ניתוב כבל פנימי בהתקנה מאד נקייה ויפה. מושב פרולוגו מעולה מתנוסס בראש המוט.

העברת הכוח של SRAM. יש רק מעביר אחורי X01 הפוקד על קסטה של 11 הילוכים דרך שיפטר X1 שעל הכידון. גם המעצורים מגיעים מ-SRAM מדובר ב-GUIDE R (מערכת משודרגת ומהונדסת מחדש של AVID  לשעבר) – בשני הגלגלים תמצאו דיסקים בקוטר 180 מ"מ.

מבחן אופניים מרידה one twenty 9.80 דרופאאוטים חסונים מובילים למעביר אחורי SRAM נהדר אשר פוקד על 11 הילוכים. סט גלגלים של DT - קל וחזק ומתגלגל בריחוף שוויצרי מושלם. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה one twenty 9.80 דרופאאוטים חסונים מובילים למעביר אחורי SRAM נהדר אשר פוקד על 11 הילוכים. סט גלגלים של DT – קל וחזק ומתגלגל בריחוף שוויצרי מושלם. צילום: תומר פדר

סט הגלגלים מגיע בשלמות מ-DT. עם נאבות משיכה ישירה לשפיצים שגם נראות טוב – וחישוקי אלומיניום רחבים אשר מגדילים את נפח האוויר בצמיגים ומתאימים גם לטיובלס. הצמיגים מגיעים משוולבה והם ברוחב 2.35 בחזית ו-2.25 מאחור.

מה שכחנו? קראנק של SRAM, כידון FSA רחב במידה של 760 מ"מ.

המשקל עומד על 13.0 ק"ג מוכנים לרכיבה והמחיר לצרכן: 21,500 שקלים (מועדון רוזן מינץ 19,000 ג'ובות)

610X141

רכיבה

עוד לפני זה…האופניים סרבו להכניס צמיג למנשא הגג שלי. אפילו שזה מתאים לצמיגים ברוחב של 2.4 – ה"תודה באמת" מגיעה לחישוקי הגלגלים אשר גורמים לסוליה להיות רחבה יותר בפועל. כך שהיה עליי לפרק את האופניים ולהשחילם לתוך המכונית.

הסט-אפ של מתלי רוקשוק קל ונהיר מאד. קלעתי בול מיד בהתחלה עם המזלג אבל הבולם האחורי דרש כמה וכמה התעסקויות עם לחץ האוויר ובורר השיכוך עד שהתקבלה תוצאה טובה. כל השאר רגיל למדי.

מבחן אופניים מרידה one twenty 9.80 סלעים ומדרגות, קטנים וגדולות מזה - הם חלק מתפריט אקלקטי של האופניים האלו. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה one twenty 9.80 סלעים ומדרגות, קטנים וגדולות מזה – הם חלק מתפריט אקלקטי של האופניים האלו. צילום: תומר פדר

תנוחת הרכיבה ממורכזת ועם הכידון הרחב אתה ממוקם בדיוק היכן שצריך כדי להתמודד עם המגוון הרחב של שבילים שהאופניים האלו זוללים. התנוחה היא הרבה יותר AM אגרסיבית מאשר XC שפופה – וזה בא לידי ביטוי באותם קטעי קישור שצריך לדווש הרבה ובעליות ארוכות – אלו הופכות למייגעות בשל תנוחת הרכיבה שאינה הכי יעילה במצבים הללו.

אבל כשהשיפוע מתחלף והקצב עולה כך גם האופניים האלו מתחילים לזרוח. מצאתי אותם מאד מאוזנים בקצב גובר והולך על הסינגלים המסורתיים של בן שמן ופארק קנדה. המתלים מתמודדים נהדר עם רצף של חבטות ממדרגות סלעים ודרדרת והאופנים קלי מספיק כדי שתוכל למשוך מנואל כדי לנקות את הדרופ בירידה תלולה כשהחרטום נמוך. המתלים אקטייביים מאד ויחד עם הגלגלים הגדולים מגהצים, מסננים ואוחזים נהדר בשטח. האחיזה הרבה יותר טובה ממה שהעין מרמזת ולא מעט גם בזכות הצמיגים. אלו די מקריבים את עצמם לטובת זאת ונשחקו די מהר, כולל שני סנייקבייט מעצבנים ברכיבה אחת בפארק קנדה – טיובלס ומהר.

מבחן אופניים מרידה one twenty 9.80 הם גם מטפסים בקלות בזכות משקל עצמי סביר, יחס העברה קצר וחלוקת משקל המאפשרת הנפה קלילה של החרטום גם כשאין אוויר בעליה. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה one twenty 9.80 הם גם מטפסים בקלות בזכות משקל עצמי סביר, יחס העברה קצר וחלוקת משקל המאפשרת הנפה קלילה של החרטום גם כשאין אוויר בעליה. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים הייבייק 29 אינטש' חשמליים

בייקמוביל פורד פוקוס טורר החדש

האיזון של השלדה בסוויפרים מהירים מצוין, האופניים "נופלים" לתוך הקו שתבחרו בזריזות שאינה אופיינית לאופני 29 אינטש' וישמרו עליו גם אם הקרקע אינה חלקה. אותה זווית היגוי שטוחה, וגלגלים גדולים מקנים המון בטחון בגינות סלעים ומעברים טכניים – ולגמרי יהפכו רוכב בינוני לגיבור של החבר'ה כבר ברכיבה הראשונה.

[See image gallery at www.automag.co.il]

המעצורים הם רק בסדר – ובקושי מצליחים ליישר קו עם היכולת הכללית. הייתי רוצה עוד נשיכה, עוד מינון וקצת פחות ציוצים כשהדיסק מקבל לחות משלולית חולפת. זה נוגע בעיקר למעצור הקדמי פחות לאחורי. ולעצמי הייתי בכל זאת מוסיף פלטה נוספת ומעביר קדמי כדי לנצל טוב יותר את מעטפת היכולת הרחבה כל-כך של האופניים הללו.

 

סיכום

מרידה הפתיעה הפעם עם אופניים אגרסיביים ומרשימים מאד. כאלו שלא אהסס להירשם איתם – כמו שהם מהקופסה – למירוץ האנדורו הקרוב. שלדת קרבון עתירת פיצ'רים, קיט אביזרים של אופני חלומות – ומחיר הגם שאובייקטיבית יקר – הוא זול בעשרות אחוזים מזה של מותגי נחשבים יותר עם קיט מקביל ושלדת קרבון. אלו אופני ה-29 מהמרשימים ביותר שיש היום בהיצע.

29 או 27.5 אינטש?

$
0
0

רוני נאק

בואו נניח – לשם הדיון – שזה המפגש הראשון שלכם עם אופני הרים. או שבדיוק חזרתם ממסע ארוך למאדים ולא הייתם כלל בשנים האחרונות של מהפכת הגלגלים באופני ההרים. בשנתיים שלוש האחרונות חזינו בהכחדה המהירה של גלגלי 26 אינטש – לטובת המידה החדשה של 27.5 אינטש אשר לה יתרונות רבים אבל במהות לא יוצרת אופניים מאד שונים בהתנהגות מ-26.

מה עדיף? אופני 27.5 (אדומים) או 29 אינשט (כחולים שמאחור). שני מרידה one twenty 600 זהים במפרט ובמחיר כשרק הגלגלים עושים את ההבדל. צילום: תומר פדר

מה עדיף? אופני 27.5 (אדומים) או 29 אינשט (כחולים שמאחור). שני מרידה one twenty 600 זהים במפרט ובמחיר כשרק הגלגלים עושים את ההבדל. צילום: תומר פדר

כיום קיימות שתי מידות גלגלים הרווחות בשוק: 29 אינטש ו-27.5 אינטש (כשבאופק כבר מתחיל להתרומם טרנד של "צמיגי +" ברוחב כפול מהרגיל…). לנו הייתה הזדמנות יוצאת דופן לרכוב על אופניים זהים – מרידה one twenty  600 פעם בגרסת בגרסת. 27.5 ובמקביל עם גלגלי 29. האופניים מצויידים אותו הדבר עם בולמי זעזועים של רוקשוקס לפנים עם מהלך של 130 מ"מ ומאחור עם מתלה צף ומהלך של 120 מ"מ. העברת כוח של שימאנו עם SLX אחורי ו-ד'אור קדמי הפוקדים על 20 הילוכים. מעצורי שימאנו M506 בסיסיים הנושכים דיסקים בקוטר 180 מ"מ, איבזור היקפי ממותג מרידה וגלגלים המשלבים חישוקי מרידה עם נאבות של פורמולה. אפילו הצמיגים זהים – מאקסיס ארדנט מצויינים כשרק הקוטר שונה. מה עוד זהה? המחיר: 8,200 שקלים (7215 לחבר מועדון).

610X141

הבדלי פיזיולוגיה

כדי שאפשר יהיה להשחיל ולרכוב עם גלגלים בקטרים שונים על השלדות להתאים. באופניים שבדקנו (שניהם במידה M) ההבדלים בגיאומטריה היו צפויים: תמוכות שרשרת ארוכות ב-5.0 מ"מ, זווית היגוי חדה יותר ב-29 אינטש של 69 מעלות מול 68, זווית המושב חדה יותר ב-29. אבל חשוב יותר ה"דרופ" של הציר המרכזי עמוק יותר ב-29 ; 40 מ"מ מול 25 מ"מ. המזלג של ה-29 ארוך יותר; 538 מ"מ מול 519 מ"מ. בסיס הגלגלים ארוך יותר ב-2.0 מ"מ והמרווח לקרקע מעל המוט העליון (סטאנד אובר) גבוה יותר ב-8.0 מ"מ באופניים המצויידים בגלגלי 29 אינטש.

מה עדיף? אופני 27.5 (אדומים) או 29 אינשט (כחולים שמאחור). שני מרידה one twenty 600 זהים במפרט ובמחיר כשרק הגלגלים עושים את ההבדל. מזלג ארוך יותר וציר גלגל גבוה יותר ב-29 אינטש. צילום: תומר פדר

מה עדיף? אופני 27.5 (אדומים) או 29 אינשט (כחולים שמאחור). שני מרידה one twenty 600 זהים במפרט ובמחיר כשרק הגלגלים עושים את ההבדל. מזלג ארוך יותר וציר גלגל גבוה יותר ב-29 אינטש. צילום: תומר פדר

כדי להבין מעט על המשמעות של המספרים הנ"ל. אציין כי אופני 29 אינטש חייבים זווית היגוי חדה יותר מ-27.5, כדי לשמור על יכולת תמרון טובה והיגוי חד. אותם אופני 29 – בשל תוספת הגובה של הגלגלים – חייבים להוריד את מרכז הכובד (לכן הציר המרכזי הנמוך) דבר התורם גם הוא לשיפור ההתנהגות. ללא שני השינויים הללו – חווית הרכיבה על 29 הייתה מאד לא נחמדה בכל שביל שאינו ישר כמו חץ.

מה עדיף? אופני 27.5 (אדומים) או 29 אינשט (כחולים שמאחור). שני מרידה one twenty 600 זהים במפרט ובמחיר כשרק הגלגלים עושים את ההבדל. גרסה ה-29 אינשט כבדה יותר ב-1.3 ק"ג זאת בשל השלדה הגדולה יותר ומשקל הגלגלים. צילום: תומר פדר

מה עדיף? אופני 27.5 (אדומים) או 29 אינשט (כחולים שמאחור). שני מרידה one twenty 600 זהים במפרט ובמחיר כשרק הגלגלים עושים את ההבדל. גרסה ה-29 אינשט כבדה יותר ב-1.3 ק"ג זאת בשל השלדה הגדולה יותר ומשקל הגלגלים. צילום: תומר פדר

כמובן שלתוספת האלומיניום ולגלגלים הגדולים יש מחיר במשקל. כ-1.3 ק"ג אשר שקלנו הפרידו בין אופני המבחן. כל גלגל 29 בפני עצמו (גלגל = נאבה+ שפיצים+חישוק+צמיג….הבנתם) שוקל כ-350 גרם מחברו בקוטר 27.5 אינטש. אז קיבלנו כ-700 גרם רק מהבדלי הקוטר של הגלגלים – ועוד כ-600 גרמים מהשלדה של ה-29 הגדולה יותר. "לא מהותי" תגידו לוודאי. 14.3 ק"ג מול 13.0 ק"ג. וזה הופך ליותר ויותר מהותי ככל שתרכבו יותר קילומטרים והשיפוע בטיפוס יהיה תלול יותר.

מה עדיף? אופני 27.5 (אדומים) או 29 אינשט (כחולים שמאחור). שני מרידה one twenty 600 זהים במפרט ובמחיר כשרק הגלגלים עושים את ההבדל. גרסה ה-29 אינשט עם יתרונות של טיפוס מעל שטח טכני ומהירות בשבילים פתוחים. צילום: תומר פדר

מה עדיף? אופני 27.5 (אדומים) או 29 אינשט (כחולים שמאחור). שני מרידה one twenty 600 זהים במפרט ובמחיר כשרק הגלגלים עושים את ההבדל. גרסה ה-29 אינשט עם יתרונות של טיפוס מעל שטח טכני ומהירות בשבילים פתוחים. צילום: תומר פדר

יתרונות 29

לגלגל הגדול יותר יש שטח מגע גדול יותר. יש לו "טביעת רגל" גדולה יותר ומפזר את המשקל על שטח רב יותר. כך שהרוכב מקבל יותר אחיזה בכל מצב. דיווש, בלימה, פניה. ציר הגלגל הגבוה יותר, ועצם הקוטר הגדול וזווית ההיגוי המחודדת מחזקת את התחושה של מעבר ו"דריסה" של מכשולים בשביל. אם אלו סלעים, שורשים או רוכבים אחרים שחונים על הסינגל. קל יותר להתגלגל מעל למכשול. לגלגלים הגדולים גם תנע עדיף. תגיעו למהירות שיוט על השביל – יהיה לכם קל יותר לשמור עליה עם מאמץ דיווש מופחת בשיוט. היציבות הכיוונית שלהם טובה מאד והם יקנו בטחון רב בקצב מהיר על פני סינגל או שביל משובשים. למיקום הנמוך של הציר המרכזי יש כאן תפקיד בהנמכת מרכז הכובד ותרומה לתחושת הביטחון שהאופניים האלו מקנים.

מה עדיף? אופני 27.5 (אדומים) או 29 אינשט (כחולים שמאחור). שני מרידה one twenty 600 זהים במפרט ובמחיר כשרק הגלגלים עושים את ההבדל. גרסה ה-27.5 אינטש, עם יתרון של משקל קל יותר, זריזות וחדות היגוי עדיפים - ואפשרות לשלב מזלג עם מהלך מאורך. צילום: תומר פדר

מה עדיף? אופני 27.5 (אדומים) או 29 אינשט (כחולים שמאחור). שני מרידה one twenty 600 זהים במפרט ובמחיר כשרק הגלגלים עושים את ההבדל. גרסה ה-27.5 אינטש, עם יתרון של משקל קל יותר, זריזות וחדות היגוי עדיפים – ואפשרות לשלב מזלג עם מהלך מאורך. צילום: תומר פדר

יתרונות 27.5

אם אתם פיזית קטנים. תהנו מחבילה אשר מרגישה קומפקטית וקטנה יותר. המפשעה לא תהיה מאויימת בזכות סטאנד אובר נמוך וגם האופניים קלים יותר. לתחושת הקלילות תורמים דברים נוספים: תמוכות שרשרת קצרות, וציר מרכזי גבוה – שניהם יוצרים אופנים בעלי ניהוג זריז וחד יותר. הציר המרכזי (ציר הקרנק) הגבוה הוא הכרחי כאן כדי לשמור על מרווח גחון באלמנטים טכניים. עם תמוכות שרשרת קצרות יותר, וגלגלים בקוטר קטן יותר תוכלו לבצע תימרונים ופניות בקטנים קטנים הרבה יותר מ-29 מקבילים. ניסוי פשוט יהיה לעשות שמיניות על מגרש החניה  – מיד תחושו בהבדל. אם אתם רוכבים אגרסיביים יותר תיהנו מזווית ההיגוי השטוחה יותר אשר מאזנת את החדות של תמוכות השרשרת ומקנה יציבות במהירות גבוהה ועל מעברים טכניים. הגלגלים הקטנים יותר יחד עם מזלג יותר קצר ושלדה קומפקטית יותר, נוטים פחות להתעוות בעומסי צד – מה שעוד מוסיף לדיוק וחדות ההיגוי. עוצמת בלימה? נכון – גם הבלמים יהיו יעילים יותר משתי סיבות: זרוע קצרה יותר לשטח, משקל עצמי מופחת לבלום.

[See image gallery at www.automag.co.il]

מה ולמי?

אם אתם רוכבים מתחילים, חובבי קרוס קאנטרי ומתכננים לרכוב קילומטרים רבים – תיהנו מהאופי היציב והנטוע של אופני 29 אינטש. אם אתם מנוסים יותר, מעדיפים את ההנעה של כוח המשיכה, סינגלים טכניים מושכים אתכם יותר מקילומטרים של דיווש בערבה, תמצאו מזור באופני 27.5 אינטש – עם ההתנהגות החדה יותר – זווית ההיגוי השטוחה המאפשרת לתקוף מורדות, והמשקל העצמי הקל יותר – אלו האופניים למשחקים ושעשועים מסוג אחר. פעמים רבות שלדת 27.5 תאפשר גם שדרוג קל יותר של רכיבי מתלה – משהו שכדאי לחשוב עליו בהמשך.

• פורד פוקוס טיטאניום החדש

איפה צילמתם את זה?

בסופו של דבר – אופני 29 אינטש יהיו יותר רב-שימושיים. בין הטיולים הרגועים, להישרדות מטורפת בסינגלים טכניים – הם יתמודדו עם הרוב. זאת, מול 27.5 להם יתרון ברור בסינגלים ובפיתולים. ויש היום 29 אינטשרים עם גיאומטריה מאד מתקדמת המקנה להם מנעד שימוש עוד יותר רחב. אם צריך לקנות רק זוג אופניים אחד – 29 יתנו לכם יותר. אם אתם יכולים לרכוש שניים – פאק! קנו את שניהם…

מבחן אופניים מרידה ביג טרייל 800

$
0
0

מרידה נקטה בגישה שונה לגמרי כדי לטפל בהיסטריה סביב הצמיגים במידות "פלוס". ואלו אכן צצים ככלניות בבארי מתוך כל מותג וחנות אופניים. מרידה בחרה שלא להסב שלדה קיימת כדי לאכלס את הצמיגים הגדולים, ולא להתפשר עם גיאומטריה שנועדה לעשות משהו אחר לגמרי ולא להתמודד עם האתגרים של צמיגים רחבים מאד, גבוהים מאד ועם לחץ אוויר נמוך מאד (אפילו 13 PSI במקרים מסויימים). בצורה שמאד לא אופיינית ליצרן אופניים כה גדול, היא יצרה מוצר מקורי שבבסיסו נועד להבליט את התכונות הטובות-יותר של הצמיגים הללו ועל הדרך להחזיר לשטח את אופני השבילים קשוחי הזנב ולהרחיב את החיוך של הרוכבים. הביצוע לא מושלם אבל בהחלט שמאד קרוב.

מבחן אופניים מרידה ביג טרייל 800. שלדה עליזה עם זנב קשיח ומבנה מוצק, צמיגי 27.5 פלוס ויכול לייצר המון חיוכים. אופני פאן ושיחרור אגרסיות. צילום: רוני נאק

מבחן אופניים מרידה ביג טרייל 800. שלדה עליזה עם זנב קשיח ומבנה מוצק, צמיגי 27.5 פלוס ויכול לייצר המון חיוכים. אופני פאן ושיחרור אגרסיות. צילום: רוני נאק

יעוד ותפיסה

כיף, כיף ועוד כיף. אלו אינם אופניים לרוכב סינגלים מתחיל, אלא דווקא לרוכב המיומן שרוצה אופניים לכיסוח אינטנסיבי של שעתיים, ולחזור ולזרוק את האופניים מטונפים במחסן. השלדה היא מאלומיניום, עשויה היטב, עם פיצ'רים עם ניתוב כבלים פנימי, ראש היגוי חרוטי, קרנק בפרס וכל המאפיינים של שלדה מודרנית. אבל לצד הפיזיולוגיה יש את המבנה אשר משלב זווית הגוי מתונה וזנב קצר מאד. כל זה מרמז על אופי שובב ועליז. הייעוד הכסאחיסטי הזה מתבטא במשקל הכולל – העומד על 13.5 ק"ג. ואפשר לראות בעין את רכיבי השלדה השונים, ואת האופן שבו הם מתחברים, כדי להבין שמדובר במבנה שנועד להתכסחות – להתגרד על סלעים ולחזור מחייך הביתה – פחות שן חותכת אחת – מבסוט!

הגיאומטריה של השלדה מספרת כמעט את כל הסיפור; זווית ההיגוי 67.5 מעלות, תמוכות שרשרת 427.5 מ"מ, שקיעה מזערית של 60 מ"מ של הקראנק. ובקיצור חצי קדמי ארוך ועם זווית היגוי שטוחה, משולש אחורי קצרצר ועם דרופ קטן בציר הקראנק ליציבות. ולטובת מי שלא קורא בזווית התרגום הוא אופניים בעלי תכונות זריזות ו"פליקאביליות" אבל חרטום ארוך לאותם מורדות טכניים. תוספת מאד נחמדה בעלת ערך לתחושת המוצקות הכללית הם נאבות וצירי BOOST מעובים ובנוסף אפשרות להסב את האופניים לשימוש בגלגלי 29 אינטש (דורש כמובן סט גלגלים אחר).

 

מבחן אופניים מרידה ביג טרייל 800. כידון רחב מאד וסטם קצר מאד מזרזים את ההיגוי. צילום: רוני נאק

מבחן אופניים מרידה ביג טרייל 800. כידון רחב מאד וסטם קצר מאד מזרזים את ההיגוי. צילום: רוני נאק

איבזור

חבילת האבזור מאד מוצקה ועמידה: מעביר אחורי SLX ועליו פוקד שיפטר XT (בחרו במעביר הזול יותר שיהיה פחות כואב בכיס להחליף אחרי שיתפזר בכל בן שמן), מעצורים הידראוליים שימאנו M447 עם דיסקים של 180 מ"מ. ההילוכים הם סידור של 1X11 כאשר הפלטה האחורית ענקית ומציגה 46 שיניים. בחזית מזלג רוקשוקס YARI נהדר עם 130 מ"מ של מהלך ציר BOOST מעובה ואליו מחוברים סטם קצרצר וכידון סופר-רחב המזרזים את ההיגוי.

נאבות רחבות BOOST) FoBearing)  שרוכות לחישוקי גלגל של מרידה ועליהם צמיגי ברוחב 2.8 טיובלס מתקפלים של מאקזיס. החידוש מבחינתי היה המפגש הראשון עם מוט אוכף הידראולי של מרידה שיש לו תרומה גדולה מאד בהקשר הזה.

משקל האופניים עומד על כ-13.5 ק"ג מוכנים לרכיבה והמחיר 8,200 שקלים (7,216 שקלים לחברי מועדון רוזן מינץ)

[See image gallery at www.automag.co.il]

רכיבה

לקח לי קצת זמן להבין את הראש של האופניים ההלו. ושמחתי על ההזדמנות לרכוב על צמיגים ברוחב 2.8 ועם זנב קשיח המאפשר לבודד את התרומה של הצמיגים לפסטיבל הזה. וגם אם הם לא יעשו אותך למהיר ביותר על השביל, האופן שבו הם מאפשרים לך להמשיך ולדווש בזמן מעבר סלעים ולמצוא אחיזה היכן שאחרים מחליקים מאד מרשים. במקום שבו הצמיגים הרגילים עולים ומתגלגלים מעל למכשול – אלו השמנים – כאילו עוטפים אותו, סופגים את המפגש עם שפת ההתקפה של הסלע, חובקים ועולים מעליו. סוג של התנהלות שכל ג'יפאי זוחל סלעים מכיר היטב.

אופני ההרים הללו באמת הצליחו לייצר המון חיוכים. זריזות ההיגוי שלהם דורשת הסתגלות. הזנב קצרצר ויש הרבה משקל מאחור שעוזר להרים את הפרונט מעל מכשולים או פשוט לבצע חצאי סיבובים באוויר. מהצד השני של המטבע זווית היגוי שטוחה ומזלג קדמי נהדר מקנים בטחון רב במעברים טכניים ומאפשרים לטוס במורדות סלעיים ומפותלים בקצב הדורש לרוב אישפוז בכפייה.

מבחן אופניים מרידה ביג טרייל 800. הצמיגים השמנים בולעים הרבה מחירפוצי השבילים. האחיזה נהדר אבל כך גם ההתנגדות לגלגול כשלחץ אוויר נמוך. צילום: רוני נאק

מבחן אופניים מרידה ביג טרייל 800. הצמיגים השמנים בולעים הרבה מחירפוצי השבילים. האחיזה נהדר אבל כך גם ההתנגדות לגלגול כשלחץ אוויר נמוך. צילום: רוני נאק

נקודות חולשה היו היגוי מעורפל כשלחץ הצמיגים נמוך, תחושת מריחה של הגלגל האחורי בלחץ נמוך, משקל עצמי משמעותי למדי המכביד בטיפוסים ומעיק אם חלילה תחליטו לצאת לטיול XC ארוך איתם. האחיזה הרבה מאפשר בלימה הרבה יותר חזקה ממה שמערכות הבלם הבסיסיות מסוגלות לספק. גרסת 900 היקרה יותר מצוידת כבר במעצורים חזקים יותר של SRAM.

אפשר לרכוב גם במסלולי טיול ארוכים יותר. אז תהנו מספיגת הצמיגים אשר מקנה נוחות מצוינת על פני שבילים מחוטטים. אבל ככל שתורידו יותר לחץ אוויר כך תגדל ההתנגדות לגלגול וזה יעיק ויעייף ככל שיצטברו הקילומטרים – יחד עם המשקל העצמי הנכבד – האופניים האלו לא יהיו הבחירה הראשונה שלי ל-XC ארוך של יום שלם פלוס תיק כבד על הגב. לצד זאת, הדיווש יעיל למדי, הם מטפסים בסדר ותנוחת הרכיבה נוחה לאורך זמן.

מבחן אופניים מרידה ביג טרייל 800. מוט מושב הידראולי של מרידה היה נהדר והתפעול שלו מצויין. שימו לב לתמוכות המושב האגרסיביות - רמז לאופי של האופניים. צילום: רוני נאק

מבחן אופניים מרידה ביג טרייל 800. מוט מושב הידראולי של מרידה היה נהדר והתפעול שלו מצויין. שימו לב לתמוכות המושב האגרסיביות – רמז לאופי של האופניים. צילום: רוני נאק

ראוי לציון

מוט האוכף של מרידה. היה תגלית. תפקד נהדר והיה מכפיל כוח ליכולת של האופניים הללו בעיקר בסינגלים טכניים ומורדות. אהבתי את מנוף התפעול שלו שבצורת שיפטר הילוכים – מבריק. ההתנגדות לגלגול של הצמיגים השמנים הייתה פחות משמעותית כשלחץ האוויר גבוה המחיר הוא אבדן אותו יתרון יחסי של גיהוץ וספיגת השטח. ניתוב הכבלים והעיצוב – מעולה! קודוס!

 

מה הייתי משנה

לאור היעוד האגרסיבי של האופניים הללו הייתי רוצה מעצור חזק יותר בחזית. לא בטוח שהייתי בוחר בדיסק מוגדל אלא מחפש XT משומש ותולה אותו במקום ה-447 שהם הכנה לצ'יפו. משקל…מגלח שני קילו לפחות. החלשת המבנה בעייתית באופניים שנועדו התפרעות בהגדרה ובכל זאת לז"ק הם כבדים.

תודה מיוחדת להונדה אשר השאילה לנו הונדה סיוויק טורר אשר בלעה לתוכה את כל מה שצריך - ונותר מקום לעוד קצת. צילום: רוני נאק

תודה מיוחדת להונדה אשר השאילה לנו הונדה סיוויק טורר אשר בלעה לתוכה את כל מה שצריך – ונותר מקום לעוד קצת. צילום: רוני נאק

סיכום

מרידה ביג טרייל 800 היו תגלית עבורי והאופניים שגרמו לי לחוות ולהבין את כל מה שטוב ולא טוב בצמיגים הרחבים. הביצוע של מרידה לקונספט מעולה (למעט ההסתייגויות מעלה) וגם במידה רבה מורה על העזה מצד יצרן מיינסטרים היוצא מאזור הנוחות שלו.

הם לא יכולים להיות האופניים היחידים בבית. אבל הם כן יהיו הנשק המושלם לגיחת בוקר נמרצת בה תשאירו קלוריות רבות בשטח, תרוויחו צלקות כבוד על השלדה ותהיו רגועים – עד לרכיבה הבאה.

ווידאו: איך לפנות עם אופניים

$
0
0

לפני שנים, אולי עשרים, הגעתי לסקר מירוץ אופנועים בגלבוע. אורח הכבוד באותו אירוע היה סטפן פטרהנסל – נכון, אותו אלוף דקאר אשר הגיע להאיר עלינו מעט מאורו. כשאני מצוייד במצלמה לעבודה וביחצ"נית לחברה, יצאתי לשטח והתמקמתי מול פניה חצצית וחלקלקה. חלף זמן וראשוני הרוכבים החלו להגיע – מיטב הרוכבים שהיו אז בסצינת המירוצים אצלנו. כולם מהירים מאד, מגיעים בהחלקה על הצד, עם גלגל אחורי נעול, מתאמצים לשמור על האופנוע בשליטה, מאיצים בחוזקה מהפניה ונעלמים חזרה בין העצים בתוך עננת אבק ורסס חצץ. דרמה. ואז מגיע פטרהנסל. זו הפעם הראשונה שלו על השביל הזה, הוא בתנוחת עמידה, בולם את האופנוע בקו ישר, מאיץ בקשת אחידה על החצץ ונעלם בשניה בין העצים מבלי להזיז אבן אחת ממקומה. והוא היה פאקינג הרבה יותר מהיר מכולם.

 

פניות על אופניים. לא טוב! המשקל של הגוף לא ממוקם נכון, מרכז הכובד גבוה מדי ורחוק מדי מנקודות המגע של הצמיגים, מרפקים נמוכים מגבילים טווח תנועה. גלגל אחורי כבר מתחיל להחליק. צילום: פזבר

פניות על אופניים. לא טוב! המשקל של הגוף לא ממוקם נכון, מרכז הכובד גבוה מדי ורחוק מדי מנקודות המגע של הצמיגים, מרפקים נמוכים מגבילים טווח תנועה. גלגל אחורי כבר מתחיל להחליק. צילום: פזבר

פניה על אופניים

לרכיבה על האופניים יש שני מרכיבים מרכזיים: כשר וטכניקה. בהעדר הכשר אגע בטכניקה, אשר בשלב הזה של הכרס, קל יותר להשתפר בה, והתוצאות ניכרות מיד. וברכיבה על אופניים יש לטכניקת הפניה משקל גדול מאד. אין כלי רכב רבים שבהם אתם שוקלים יותר מכלי הרכב. ואם אופני הרים ממוצעים שוקלים כ-14 ק"ג אל מול הייטקיסט השוקל פי-4 היחס כאן הוא בבירור לרעת האופניים. ומה שאני מנסה לומר הוא של תנוחת הרכיבה ולמיקום שלכם על האופניים וביחס לקרקע יש משמעות רבה במובנים של אחיזה ופניה.

אבל עוד קודם. פעם, באחד מקורסי הנהיגה שעשיתי אמר לי מדריך הנהיגה באנגלית עם מבטא גרמני כבד:"GO IN PREPERD". והוא לא התכוון לגילוח של הבוקר. הכוונה היא להכנס לפניה כשאתה מוכן ליציאה ממנה. וזה אומר – מהירות נכונה, הילוך מתאים וקו נכון. וזה נכון גם באופניים. באלו יהיה עליכם להכין גם את האופניים לקטע מפותל – למשל: להוריד את המושב.

פניות על אופניים. ביצוע מושלם. כניסה רחבה לפניה, כל המשקל על הדוושה החיצונית. תחת מעל למושב, מרפקים גבוהים והמבט הרחק לפנים. צילום: תומר פדר

פניות על אופניים. ביצוע מושלם. כניסה רחבה לפניה, כל המשקל על הדוושה החיצונית. תחת מעל למושב, מרפקים גבוהים והמבט הרחק לפנים. צילום: תומר פדר

כל טיפול נכון בפניה מתחיל הרבה קודם. בחירת הקו – רחב ככל האפשר, עתיר אחיזה ככל שהשביל מאפשר, כניסה לעומק הפניה ושוב יציאה רחבה – הכל כדי לשמור על התנע ולזרום דרכה. חשוב להשלים את הבלימה לפני שנכנסים ומטים את האופניים. חשוב להיות בהילוך אשר יאפשר לכם להאיץ ביעילות החוצה ממנה.

עכשיו שאתם יודעים לפנות…מה עם התזונה?

חלוקת משקל

זה נושא ממש קריטי ועשוי להיות ההבדל בין פניה מוצלחת להתרסקות כואבת. יהיה עליכם לרכז את משקל גופכם על הדוושה החיצונית לפניה. הדוושה צריכה להיות בנקודה הנמוכה ביותר והקרסול שלכם ירד וימתח את גיד אכילס. בעצם, ודי בגדול, כשאתם פונים אתם "משכיבים" רק את האופניים ולא את הגוף. זה נותר במרכז הכובד, ומפעיל לחץ רב על הצמיגים. הישבן אינו על המושב, אלא באוויר, והמרפקים גבוהים ומשוחררים כדי לתת תיקוני היגוי ככל הנדרש. ביצוע נכון של הטכניקה יגלה לכם שכמעט ואין עומס על הידיים וההיגוי נעשה כאיל מעצמו – מעצם ההטייה.

יתרון נוסף של הטכניקה הזו הוא שאתם תהיו ממוקמים בדיוק במצב המושלם כדי להתמודד עם אבדן אחיזה. החלקה של הגלגל האחורי, או הקדמי לא יהיו כה דרמטיים ותוכלו לטפל בהם ביעילות.

פניות על אופניים. כמעט טוב. בחירת הקו לא טובה והרוכב רחוק מדי מהאייפקס (עץ במקרה הזה). הישבן על המושב והגוף נוטה לתוך הפניה במקום להישאר מעל לגלגלים. צילום: פזבר

פניות על אופניים. כמעט טוב. בחירת הקו לא טובה והרוכב רחוק מדי מהאייפקס (עץ במקרה הזה). הישבן על המושב והגוף נוטה לתוך הפניה במקום להישאר מעל לגלגלים. צילום: פזבר

טעות נפוצה היא להשכיב את האופניים יחד עם הגוף, כאילו אתם רוכבי גרנד פרי. זה יכול לעבוד כל-עוד האחיזה מושלמת אבל בשאר הזמן, מרכז הכובד ינוע רחוק מאד לתוך הפניה מנקודות המגע של הצמיגים עם השטח ואלו יאבדו מאחיזתם בקלות רבה. גרוע מזה, גופכם יהיה ממוקם באיזור הגרוע ביותר כדי להתמודד עם ההחלקה ויש סיכוי יותר מסביר שתטעמו מרגבי אדמת הקודש.

כמו בנהיגה ספורטיבית ברכב או על אופנוע, גם כשאתם על אופניים אתם תגיעו להיכן שמופנה מבטכם. גם את זה צריך לתרגל ובהמשך יהפוך לטבע שני ואתכם גם לנהגים טובים יותר בכביש. הביטו רחוק, בחרו את קו הרכיבה עשרות מטרים קדימה. אם אתם תקועים עם האף על הגלגל הקדמי אתם נאלצים להגיב לשטח אשר מפתיע אתכם. בחרו את הקו הרחב לתוך הפניה, אתרו את האייפקס עוד בכניסה אליה, ואתרו קו יציאה אשר יאפשר לכם לשמור על התנופה. אמרנו "זרימה"?

פניות על אופניים. מצויין! דיווש אגרסיבי בעמידה, מושב נמוך ולא מפריע ואפילו בפניה שטוחה כזו ודלת אחיזה אפשר לטוס במהירות. שימו לב למבט, למשקל על הדוושה החיצונית ולהטיה העמוקה הנחוצה כדי לגרום ל-אופניים עם גלגלי 29 אינץ' לפנות. צילום: תומר פדר

פניות על אופניים. מצויין! דיווש אגרסיבי בעמידה, מושב נמוך ולא מפריע ואפילו בפניה שטוחה כזו ודלת אחיזה אפשר לטוס במהירות. שימו לב למבט, למשקל על הדוושה החיצונית ולהטיה העמוקה הנחוצה כדי לגרום ל-אופניים עם גלגלי 29 אינץ' לפנות. צילום: תומר פדר

צאו כבר לסינגלים עם האופניים!

איך לתרגל?

לא חייבים מיד לצאת לסינגלים (אם כי זה אחלה). אפשר להתחיל לתרגל גם במגרש חניה ריק. רצוי להתחיל דווקא על אספלט שייתן בטחון ואחיזה ובהמשך להתקדם לעפר. הורידו את המושב, וציירו לכם מסלול סלאלום.  התאמנו על הורדת הדוושה החיצונית בפניות, מתיחת הקרסול כלפי הקרקע והשכבת האופניים ולא גופכם. הקפידו להביט על היציאה מהפניה או אפילו על הפניה הבאה כדי ליצור זרימה מהטיה להטיה. לא לשכוח מרפקים למעלה ואם צריך לכוון מחדש את מיקום המנופים והשיפטרים – עשו זאת.

נתראה בסינגלים


אין אחיזה? אין בעיה!

$
0
0

אתם בטח זוכרים את הימים האלה. קצת אחרי הגשם כשהשבילים והסינגלים מהודקים, הגלגלים שעוברים עליהם משאירים תבנית כמעט מושלמת של הקוביות ואתם מרגישים שתוכלו להשכיב את האופניים עד לכידון מבלי להחליק במילימטר. שכחו מזה.

עכשיו, בעיצומו של הקיץ, השבילים במצב הכי מחורבן שרק אפשר למצא. אם אתם כמוני, גרים בשרון, כל הדרכים והסינגלים המהודקים של החורף הפכו לטלאים של מלכודות חול עמוקות, סוחטות אנרגיה ומגעילות לגמרי. הסינגלים המושלמים של בן שמן התפוררו תחת גלגליהם של אלפי רוכבים ובחלקים מסויימים אף נוצרה פודרה דקיקה שמסתירה אבנים וחריצים.

לזה עוד צריך להוסיף עומס חום ולחות גבוהים וקצת – בינינו – עובר החשק לצאת לרכוב והאזימוט מתחלף לעבר בירה צוננת על חוף הים (אפשר אחרי בכל מקרה).

אבל, רוכבים אינטליגנטים שכמונו, ינצלו את התנאים הלא מושלמים כדי להקציע את הטכניקה וללמוד להתמודד עם התנאים הלא מושלמים כדי שבפעם הבאה – כשהסינגל מהודק והקו בו "כחול" ומהיר – נהיה מהירים יותר משאר בני התמותה.

 

אין אחיזה. קריאת השטח והשביל תמנע מצבים מביכים כאלה. הניסיון ילמד אתכם היכן הצד הרך של החול, ןאיזה קו יתן לכן יותר אחיזה ושליטה בדרדרת. צילום: פז בר

אין אחיזה. קריאת השטח והשביל תמנע מצבים מביכים כאלה. הניסיון ילמד אתכם היכן הצד הרך של החול, ןאיזה קו יתן לכן יותר אחיזה ושליטה בדרדרת. צילום: פז בר

 

קריאת שביל

זהו הבסיס לכל רכיבה, נהיגה ואפילו הליכה או חלילה ריצה בשטח. לדעת לזהות באיזה צד של השביל תהיה לכם אחיזה טובה יותר, הגלגלים יסובו עם פחות התנגדות ותוכלו לשמור על הקצב והזרימה. בחירת הקו היא פעמים רבות עניין של ניסיון נצבר, כמו למשל לזהות היכן השביל החולי מהודק יותר. אבל תמיד בחירת הקו היא עניין של מבט – ויש לכך השלכות רבות. שכן מבט הרחק לפנים יעזור לכם למקם את האופניים בקו הנכון ברצף פניות או בכניסה למכשול – תהיו מוכנים בתנוחה הנכונה, במהירות ובהילוך הנכונים כדי להיות המהירים ביותר ובקו הבטוח ביותר דרך המכשול.

 

אין אחיזה. התאמת הצמיגים ולחץ האוויר שבהם לתנאי השביל המשתנים היא קריטית. גם לכיול המתלים חשיבות רבה ואלו יעשו הכל כדי למקסם את האחיזה בשטח הבוגדני. צילום: תומר פדר

אין אחיזה. התאמת הצמיגים ולחץ האוויר שבהם לתנאי השביל המשתנים היא קריטית. גם לכיול המתלים חשיבות רבה ואלו יעשו הכל כדי למקסם את האחיזה בשטח הבוגדני. צילום: תומר פדר

הכנת האופניים

צמיגים הם מרכיב ליבה ביצירת אחיזה. וכאשר הסינגל המהודק מתפורר לו לקו של פודרה רכה ודרדרת, יהיה עליכם להחליף צמיגים בהתאם. חוצמזה אל תסמכו על הצמיגים המקוריים של האופניים. הבחירה של אלו נעשתה פעמים רבות מתוך פשרה ותולדה של עסקאות גדולות הרבה יותר מהרכישה של אופני השיכוך המלא שלכם. הכי טוב יהיה לשלב בין המלצת יצרני הצמיגים לגבי התפקיד של כל דגם וסוליה שהם מייצרים יחד עם עצות מרוכבים ומחנויות שבאיזור לגבי מה שעובד בשבילם. בסוף החליטו בעצמכם מה לוקח. בגדול, אם זה אפשרי תעדיפו צמיגי טיובלס. בחירת צמיגים לאופני הרים.

לגבי לחצי האוויר – יש וויכוח. או נכון יותר חוסר הסכמה. צמיג רך יאפשר לכם לצוף מעל קטע חולי אבל יגרום לאופניים להימרח בפניות ולהיגוי להיות לא צפוי בקטעי דרדרת. גם הסכנה של צביטה "סנייק בייט" גדלה במצב הזה. צמיג קשה מדי עשוי שלא להוריד שטח גע מספיק גדול לשביל, אבל הוא יחדור דרך שכבת פודרה רכה וימצא בתחתית אחיזה וגם יעזור לכם להתגלגל טוב יותר. בקיצור – ניסוי וטעיה – וזכרו שאם אתם מחליפים צמיגים ייתכן ולחץ האוויר שאתם רגילים לו כבר לא יעבוד עם הצמיג החדש שהוא קשה/רך יותר, במידה שונה, חומר אחר, פיזיולוגיה מין והעדפות אחרות.

אין אחיזה. כל מהלך המתלים, 100 מ"מ במקרה הזה, מנוצל כדי לספוג את גבנון הקרקע. יש לאופניים היום מתלים מעולים. השקיעו את מעט הזמן כדי להפיק מהם את המקסימום. צילם: פז בר

אין אחיזה. כל מהלך המתלים, 100 מ"מ במקרה הזה, מנוצל כדי לספוג את גבנון הקרקע. יש לאופניים היום מתלים מעולים. השקיעו את מעט הזמן כדי להפיק מהם את המקסימום. צילם: פז בר

יש מתלים? תנו להם לעשות ת'עבודה. המתלים באופני הרים הולכים ומשתפרים בקצב מהיר מאד. היום אתם יכולים לתקל מכשולים וליהנות מנוחות ברכיבה ברמה שעד לפני כמה שנים בודדות כלל לא חשבתם שניתן. אבל – צריך להשקיע. אם זה ממון ברכישת אופניים מצויידים טוב יותר ואם בזמן ובסבלנות בכיוון וכיול המתלים למשקל גופכם (כולל שלוקר וציוד), סגנון הרכיבה וגם לאופי השביל. יש להצמד להנחיות היצרן בעניין הזה ולהציב SAG לפי המלצתו הבסיסית ומשם לשחק בכיול עדין עם לחץ האוויר ועם בוררי השיכוך – עד שתקבלו שיכוך ואחיזה מיטביים. בעניין הזה כלל האצבע אומר:"קרקע רכה מתלים קשים, קרקע קשה מתלים רכים". זה גם עושה שכל. בנוסף, ככל שתרכבו מהר יותר יהיה עליכם להקשיח את המתלה שמתמודד עם עומס רב יותר. שילובי השלדה והמתלים של השנים האחרונות ממש מדהים – נצלו אותם – זה מכפיל כוח אמיתי.

אין אחיזה. סיבוב מהיר על קרקע חולית ועליה נשירת עלי אקליפטוס. מאד חלק - ממש לא בעיה! משקל על דוושה חיצונית, אופניים מוטים והרוכב במצב הטוב ביותר למקסם אחיזה או להתמודד עם החלקה. צילום: תומר פדר

אין אחיזה. סיבוב מהיר על קרקע חולית ועליה נשירת עלי אקליפטוס. מאד חלק – ממש לא בעיה! משקל על דוושה חיצונית, אופניים מוטים והרוכב במצב הטוב ביותר למקסם אחיזה או להתמודד עם החלקה. צילום: תומר פדר

טכניקות רכיבה

זוכרים את הפרק על איך צריך לקחת סיבוב? אז הטכניקה הזו מקבלת משנה חשיבות כשהאחיזה מועטה. תרגלו אותה, ומהר מאד תגלו עד כמה רחבה המעטפת. תהיו מהירים יותר, ותהנו משליטה הרבה יותר אקטיבית על האופניים. בגדול: ללחוץ על הדוושה החיצונית לפניה, להשכיב את האופניים ולא את הגוף, להסתכל רחוק לפנים. רוצים להיזכר? הנה הכתבה המקורית.

אין אחיזה. דיווש בעמידה לא תמיד הכי יעיל באופני AM מודרניים - בצילום הזה משטח הסלע מספק אחיזה טובה ואפשר לראות את הצמיגים נמרחים עליו. צילום: תומר פדר

אין אחיזה. דיווש בעמידה לא תמיד הכי יעיל באופני AM מודרניים – בצילום הזה משטח הסלע מספק אחיזה טובה ואפשר לראות את הצמיגים נמרחים עליו. צילום: תומר פדר

לאחיזה מועטה יש משמעות רבה מאד בבלימה. לכן תשכו מהבלימה הסופר-מאוחרת לתוך הסיבוב תוך-כדי-הטיה. הקפידו לסיים את הבלימה ולהתאים את מהירותכם לפני שלב ההטיה פנימה. כך תעברו בפנים הרבה יותר מהר, תשפרו את הזרימה דרכה, ותשפרו את האחיזה על ידי כך שתמנעו את נעילת הגלגלים או סחיפתם בשל הבלימה. לי זה תמיד עוזר לדמיין שאני רוכב על קרח וצריך לעשות את המירב כדי שהגלגל לא יחליק.

 

אין אחיזה. דיווש בישיבה. ישבן על חרטום המושב. גוף לפנים לשמור על האחיזה בעלייה. תנוחת הטיפוס המעדיפה במעלות ארוכים וכשהקרקע קמצנית אחיזה צילום: תומר פדר

אין אחיזה. דיווש בישיבה. ישבן על חרטום המושב. גוף לפנים לשמור על האחיזה בעלייה. תנוחת הטיפוס המעדיפה במעלות ארוכים וכשהקרקע קמצנית אחיזה צילום: תומר פדר

טיול אופניים קלאסי לסינגל אלון הגליל

איך טויוטה קורולה החדשה כמובילת אופניים?

מהצד השני של הבלימה יש את ההאצה. וכאן הדרך הטובה ביותר למנוע סחרור גלגל בדיווש היא להשתמש בהילוך גבוה יותר – כך ירד פחות מומנט לקרקע – והאחיזה תישמר. במעלות הקפידו על תנוחת טיפוס נכונה. וזה אומר לשבת על השפיץ של המושב (אאוצ' אני יודע), להטות גוף קדימה כדי למנוע מהגלגל הקדמי להתרומם ולתת עבודה. אופני האנדורו וה-AM המודרניים תוכננו לדיווש בישיבה והם יתקנו את התוצאות הטובות ביותר דווקא כשישבנכם על המושב. נסו לדווש בעמידה ולרוב תסחררו גלגלים בקלות רבה ותתקעו.

מבחן אופניים מרידה 120-400

$
0
0

זה לא סוד גדול שאופני הרים עם גלגלי 26 אינץ' כבר אינם במרכז מוקד ההתעניינות של רוכבי השטח. אחרי ההיסטריה של גלגלי 29 הגדולים, אשר השאירה מקום גם ל-26, הגיעה שריפת הקוצים של גלגלי 27.5 אינץ' (או 650B כפי שהפיוריסטים אוהבים לכנותם) ולא השאירה אחריה צ'אנס ל-26. וזה לא שנוצרה כאן קטגורייה נוספת – אלא שהאופניים עם 26 אינץ' נזנחו כמעט לחלוטין על ידי הלקוחות.

וכמו בדברים רבים אחרים בשיווק, גם כאן נוצרה הזדמנות להפוך את הלימון ללימונדה.

 

מבחן אופניים מרידה 120-400. להתחיל לרכוב ברצינות מבלי לשבור את קרן ההשתלמות. רק 4,200 שקלים ואתם בעסק. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה 120-400. להתחיל לרכוב ברצינות מבלי לשבור את קרן ההשתלמות. רק 4,200 שקלים ואתם בעסק. צילום: תומר פדר

מרידה 120-400

גרסה 400 של המרידה 120 מוגדרת כאופני שבילים. וזה בגדול אומר שהאופניים האלו מיועדים לשימוש כללי ולא אגרסיבי מדי בשטח. זו גרסת הכניסה של הדגם ובהתאם לא תמצאו כאן את פריטי האיבזור מהמדפים הגבוהים ביותר. ולמרות זאת, האופניים עשויים מאלומיניום שעבר עיצוב בהידרופורמינג. למתלה האחורי, 4 זרועות ומהלך שך 120 מ"מ. הגימור נאה מאד באפור מט ותמצאו בה גם פריטים "אופנתיים" כמו מיסבי היגוי קוניים.

המתלים מגיעים מ-SUNTOUR. מאחור יש קפיץ אוויר שניתן לכיוון, למזלג כיוון חיצוני לקפיץ סליל פנימי, כיוון שיכוך ונעילת מהלך מהכידון. הבולם האחורי מסדרת RAIDON, נטול כיוונים (למעט לחץ אוויר) ועם נעילת מהלך. קיט מתלים תכליתי למדי אם כי נחמד לגלות שיש אפשרות כלל להתעסק עם כיולם.

מבחן אופניים מרידה 120-400. 30 הילוכים ומעביר אחורי שימאנו עם מצמד - הפתעה מאד חיובית במבחן הזה. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה 120-400. 30 הילוכים ומעביר אחורי שימאנו עם מצמד – הפתעה מאד חיובית במבחן הזה. צילום: תומר פדר

בתחום העברת הכוח תמצאו סט מלא של שימאנו ממשפחת ד'אור. עם 30 הילוכים ומעביר ד'אור אחורי חדש עם מצמד (שלמדנו לאהוב מאד בסדרות הגבוהות יותר של הרכיבים). גם זרועות ההנע ונאבות הגלגלים של שימאנו.

על הבלימה מופקדים מעצורים הידראוליים מ-TEKTRO. אלו נושכים דיסק של 180 מ"מ בחזית ו-160 מ"מ מאחור. בידיות של אלו אין אפשרות לכיוון מרחק או חופש.

כל יתר האיבזור ההקיפי ממותג "מרידה" וזה כולל הפעם גם את חישוקי הגלגלים והצמיגים ברוחב 2.1. התאמת הצבעים והאיכות הכללית של הרכיבים האלו בהחלט שמיישרים קו עם הרמה של השלדה והם יוצרים יחד חבילה הוליסטית ואחידת מראה ואיכות.

מרידה 120-400 איזנו את המאזניים שלנו על 15.5 ק"ג והם עולים ברוזן מינץ 4,179 שקלים.

 

רכיבה

בגיאומטריה של השלדה, ובתנוחת הרכיבה עליהם, האופניים מרגישים ומתנהגים כמו אופני הדור-האחרון. תמוכות שרשרת קצרות, מוט עליון ארוך וזווית היגוי שכאן, על גלגלי 26 אינץ' יכולה להיות חדה יחסית עם 69 מעלות, ללא חשש מפיתול הגלגל.

לכידון יש רייז גבוה והוא גורם לרוכב לחוש כאילו הוא "בתוך" האופניים בניגוד ל"מעל". אחרי כידונים רבים ברוחב 700 מ"מ ומעלה – הוא פתאום הרגיש לי צר מדי עם 645 מ"מ מקצה לקצה. סידור הקוקפיט טוב למדי, עם התוספת של כפתור הנעילה למזלג ובונוס של חיווי למעבירי ההילוכים בשיפטרים מ-ד'אור.

היה עליי להתעסק די הרבה עם הסט-אפ של המתלים. המזלג היה רך מדי וחסר שיכוך – עם אפקט מינמאלי של הבורר. בעוד שהבולם הרגיש "דביק" והתקשה להתחיל לנוע. לבסוף מצאתי את האיזון כשגלשתי מעבר ל-30% SAG בבולם (מהלך השקיעה הראשונית), ועם תוספת לחץ אוויר בחזית. כך הגעתי לתוצאה בה המתלים היו אקטיביים מאד וסיפקו נוחות וספיגה טובים.

מבחן אופניים מרידה 120-400. המתלים רכים ונוחים, המחיר בובינג כשמדוושים בעוצמה. עם 15.5 ק"ג המשקל מורגש ברכיבה ארוכה ומעלות. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה 120-400. המתלים רכים ונוחים, המחיר בובינג כשמדוושים בעוצמה. עם 15.5 ק"ג המשקל מורגש ברכיבה ארוכה ומעלות. צילום: תומר פדר

המחיר היה בובינג מורגש מאד – בעיקר בשל העדר פלטפורמה יציבה ומחסור בשיכוך. כאן מתגי הנעילות היו מועילים מאד. והחליפו את הרכות המתנודדת בנוקשות קופצנית כשהיה עליי לדווש ביעילות. יחד עם זאת, יכולתי למצא את הכיול המתאים לשבילים הפתוחים (שבילים לבנים) עליהם רכבתי, כמו גם לגיחות סינגלים נמרצות יותר. כאן עם 120 מ"מ של מהלך אפשר ליהנות מגיהוץ טוב וספיגה של קפיצות מתונות. אבל לא צריך להגזים. תלחצו חזק ותרגישו את המזלג מתעוות תחת בלימה או סיבוב, והציר הקדמי הדקיק מתקשה לאחוז איתן ברגליים המפותלות של מזלג XCR של SUNTOUR. אפשרי, אבל תזכרו שלא להגזים.

כבר פגשנו בעבר מעצורים של TEKTRO ולרוב המפגשים היו טובים. הפעם הביקורת מעורבת, בעיקר בשל מחסור בעוצמה ונשיכה. יש מהלך מצויין בידיות הארוכות, יש מינון מעולה ומשוב מדוייק – אבל חסרה נשיכה איתנה – משהו שעל גלגלי 26 אינץ' לדיסק 180 מ"מ לא אמור להיות בכלל בעייתי. העוצמה השתפרה ככל שנקפו הקילומטרים והרפידות נשחקו יותר לתוך הדיסקים, אבל גם אחרי כעשרה ימי רכיבה וכמה עשרות קילומטרים לא קיבלנו את העוצמה לה ייחלנו.

[See image gallery at www.automag.co.il]

הפתעת המבחן הזה היה קיט העברת הכוח של שימאנו. ד'אור היא סדרה שהפכה כמעט לברירת מחדל כשרוצים לבנות אופניים ב"תקציב". אלא שהמערכת שפגשנו הפעם, עם המצמד מאחור, תפקדה נהדר וללא דופי. מביאה עימה את מנעד היכולת שיש ל-30 הילוכים, יחד עם העברת הילוכים נקיה ורהוטה, על פני תחום עומסים רחב מאד. כאן יש לי רק תשבחות.

קומפלימנטים נוספים מגיעים גם לצמיגים של מרידה. אלו מאזנים יפה בין אחיזה טובה לבין יכולת להתגלגל בקלות למרות הקוביות שעל הסוליה. הם אינם רחבים מדי "רק" 2.1, אבל ימצאו אחיזה בסוגי שטח רבים ולא יענישו אם תחליטו בוקר אחד לרכוב על האופניים האלו לעבודה.

 

מבחן אופניים מרידה 120-400. שורה תחתונה? עשינו הכל, נהנינו ולא הוצאנו יותר מדי כסף. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה 120-400. שורה תחתונה? עשינו הכל, נהנינו ולא הוצאנו יותר מדי כסף. צילום: תומר פדר

השתפרתם? בדקו MERIDA 140!

עוד יותר בזול? מרידה 27,5 אינץ' עם זנב קשיח

סיכום

במימד שלא אוהבים להודות בו, על מנשא הרכב, המרידה 120-400 לא נראים זולים. ורק מביני דבר יזהו כי באופני כניסה עסקינן. מצד המעשי תוכלו לעשות על האופניים האלו הרבה מאד. דיווש יהיה יעיל אם תנעלו את המתלים, תרצו נוחות שחררו אותם לפעול. העברת ההילוכים מפנקת – לא פחות. ורק הבלמים חסרי עזוז אבל אולי שנכונים וממתנים בחבילה המיועדת לרוכבים אשר מגששים את תחילת דרכם בעולם המופלא של אופני ההרים. ובמחיר שיחזיר לכם עודף מ-4,200 שקלים תוכלו לצאת  ולחוות כמעט כל דבר שיש לשטח להציע, ללמוד לרכוב, לשפר את הכושר ואז להתקדם לאופניים עם מכללים טובים יותר ומשקל נמוך יותר. אז מה אם הגלגלים 26 אינץ'.

עד 50% הנחה לאופניים ברוזן מינץ

$
0
0

אירוע המכירות השנתי של רשת רוזן מינץ הגיע ויחד עימו הנחות משמעותיות.

במבצע מכירות לסוף השנה 4 ימים בלבד 18-21/11/14

הנה הזדמנות להתפנק בזוג אופניים חדש במחיר זול יותר מהרגיל

דגמי אופניים נבחרים משנת 2012 ב-50% הנחה.

דגמי אופניים נבחרים משנת 2013 ב-40% הנחה.

דגמי אופניים נבחרים משנת 2014 ב-30% הנחה.

במסגרת המבצע מוצעים דגמים של המותג האיטלקי COLNAGO בחצי המחיר. שלדות ואופניים שלמים. בהחלט הזדמנות לשים יד על שלדה אקזוטית.

ובנוסף מבצע הביגוד של רוזן ומינץ ממשיך! קנו פריט ביגוד, קיץ או חורף, וקבלו את השני חינם (הזול מבינם).

המחירים הינם רק לחברי מועדון רוזן ומינץ

ניתן להצטרף למועדון לפני הרכישה ולהנות ממחירי המועדון

פירוט הדגמים במבצע: www.rosen-meents.co.il

"רוזן מינץ"גם בכרמל

$
0
0

הסניף החדש שנפתח ממוקם ברחוב ליטניס 4, אחוזה בחיפה. הסניף יספק  שירותי מכירת אופניים, ציוד לאופניים, אביזרי רכיבה , אופניים חשמליים מבחר קארברים  וסקייטבורים,  ציוד  גלישה וגלשני SAP מהיצע המותגים של הרשת.

בנוסף יש בסניף החדש סדנה אשר תדע לתת מענה טכני לכל המוצרים. את הסניף מנהל ירון מנטל, אושיית גלישה ואופניים חיפאית. ירון החליט לחזור הביתה ולפתוח חנות בוטיק לספורט שהוא אוהב ולהנחיל לחיפאים תרבות אקסטרים איכותית.

ירון ניהל את סניף "רוזן ומינץ" הנתנייתי מעל 20 שנים והפך ל"שם דבר" בתחום.

יש חנות, יש אושיה. חנות וסדנה חדשים לרוזן מינץ בכרמל. צילום: יח"צ

יש חנות, יש אושיה. חנות וסדנה חדשים לרוזן מינץ בכרמל. צילום: יח"צ

המוטו שמלווה את ירון הוא "מקצוענות לצד שירותיות והכוונה נכונה". החנות בנתניה הפכה למעשה לבית שני של אוכלוסיית העוסקים בספורט ולמקום שבו נפגשים ומעברים חוויות על סינגלים, גובה גלים ואופניים חשמליים – והכוונה היא לשחזר את ההצלחה גם בכרמל.

לרשת רוזן ומינץ  22 סניפים ברחבי הארץ. מומלץ להיכנס לאתר ולהתעדכן במבצעי הרשת:

 www.rosen-meents.co.il

מבחן אופניים Merida One-Fourty 7.600

$
0
0

כתב: רוני נאק צילומים: תומר פדר

אהבתי מאד את ה-one fourty מהשנה שעברה בעיקר בזכות המתלה האחורי שמסוגו נדיר למצא באופניים ברמת המחיר הזו, וגם בזכות חבילת איבזור שלמה ומושקעת למדי. אבל היו גם קיטורים – ואלו נגעו בעיקר לכבדות של החלק האחורי של האופניים, לאורך תמוכות השרשת והסטם אשר הכההו את העליזות של אופניים אשר יכלו להיות מעט יותר טובים.

ומישהו שם ב-MERIDA כאילו שמע את קיטוריי – וקרא בקפידה יתירה את הביקורת שלי על האופניים ובא לתקן.

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.600. שינויי גיאומטריה קלים, איבזור מופחת ומחיר נגיש. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.600. שינויי גיאומטריה קלים, איבזור מופחת ומחיר נגיש. צילום: תומר פדר

כדי להבחין שמדובר בשלדה חדשה ושונה גם הסימון שונה ועתה ה-ONE FOURTY מגיעים בגרסות 7.500 ו-7.600 נשוא המבחן. השינוי המרכזי והמהותי ביותר היה להפחית משקל ממשולש המתלה האחורי והמאסיבי של ה-VPK (זה שפת "מרידה" ל-VPP) על ידי הפחתת חומר ותמוכות. בנוסף גם תמוכות השרשרת קוצרו ב-4 מ"מ תמימים. הזווית של ההיגוי לא שונתה ונותרה 67 מעלות כמו גם צינורות השילדה מאלומיניום 6066 בעיצוב הידרופורמי, אשר השינויים בה הם בעיקר גראפיים. עדיין יש מיסבי היגוי מעובים בחלק התחתון, ניתוב פנימי לכבלים, תושבת מעביר קדמי וקליפר בלם אחורי מוצקים, וכל ההלחמות הוחלקו כדי לקבל מראה – נו טוב – חלקלק יותר.

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.600. מתלה VPK נהדר, קראנק חלול ומשולש אחורי שעדיין קצת כבד וארוך מדי. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.600. מתלה VPK נהדר, קראנק חלול ומשולש אחורי שעדיין קצת כבד וארוך מדי. צילום: תומר פדר

מהלך המתלה האחורי הוא 150 מ"מ וזה מרוסן על ידי בולם זעזועים של FOX עם בורר CTD(climb, trail, desend) המשנה את השיסתום בכל סוג שיפוע וקרקע. בחזית תמצאו מזלג FOX מעודכן, עם מהלך של 150 מ"מ בורר CTD וציר גלגל דקמי שמנמן וחביב בקוטר 15 מ"מ.

610x141

מרידה וויתרה על מוט המושב ההידראולי הקודם לטובת מוט מעולה של רוקשוקס עם שליטה מהכידון (פריט שלבדו שווה כמעט 2,000 שקלים) ו"על הדרך" גם התקינה סטם קצר כמתבקש מהשימוש האול מאונטיין של האופניים האלו ותורם רבות לחידוד ההיגוי. הסטם אוחז בכידון ברוחב 740 מ"מ ועליו הגריפים הדקיקים והמעצבנים של מרידה.

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.600. הרכיבים של משפחת SLX לא הצליחו להגיע עד לכידון...תומר בפרץ אומנותי - לבריאות. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.600. הרכיבים של משפחת SLX לא הצליחו להגיע עד לכידון…תומר בפרץ אומנותי – לבריאות. צילום: תומר פדר

חבילת האיבזור "שונמכה" מעט. עדיין תמצאו העברת כוח "קומפלט" על בסיס שימאנו SLX (עם מצמד מאחור), שלוש פלטות בחזית ו-30 הילוכים לבחור מהם. אבל מושב סאלה איטליה המושבח הוא עתה פריט ממותג מרידה, מעצורי SLX הם עתה M615 טובים למדי משימאנו עם דיסקים בקוטר 180 מ"מ בחזית ומאחור וצירי הגלגל (נאבות בעברית של אופניים) כבר לא SLX מתוקים אלא פורמולה חסכניים.

עוד תגלו חישוקי גלגל מ-DT SWISS – עליהם צמיגי 27.5 משוואלבה בעלי סוליה שונה לפנים ומאחור. הרוחב של שני הצמיגים הוא 2.35 שמנמנים.

משקל האופניים כפי שנבחנו – במידה מדיום – עומד על 13.9 ק"ג והמחיר: 11,800 שקלים (10,400 שקלים לחברי המועדון)

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.600. מתלה מצויין בדיווש, למרות מהלך של 150 מ"מ - הריסון שלו נהדר. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.600. מתלה מצויין בדיווש, למרות מהלך של 150 מ"מ – הריסון שלו נהדר. צילום: תומר פדר

רכיבה

בסיס גלגלים ארוך (המרחק בין שני צירי הגלגלים) הוא יתרון בכל הקשור לטיפול במורדות טכניים ומסולעים. ואכן בביקורים בחורשים ובן שמן, האופניים זרחו ונסכו בטחון גם בשיפועים התלולים ובגינות הסלעים המרושעות ביותר. הם שמרו יפה על כיוון ואפילו המזלג דק הרגליים אשר זכה לתלונות פיתול בעבר, לא הראה סימני כניעה לכוחות הצד שהופעלו עליו.

שמרתי את כיול המתלים על הצד הרך יחסית, נהנה מהפרוגרסיביות של קפיצי האוויר בנחיתות מדרופים אבל גם מסינון חירפוצים הרבה יותר מוצלח מאשר בשנה שעברה – אז המזלג מהסדרה הזו סבל משיכוך-יתר והיה נוקשה מדי – כבר לא המצב.

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.60. הרבה שפת גוף נדרשת כדי לגרום להם לפנות. הקדמי אוחז נהדר אחלה צמיג! צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.60. הרבה שפת גוף נדרשת כדי לגרום להם לפנות. הקדמי אוחז נהדר אחלה צמיג! צילום: תומר פדר

מצד שני לבסיס גלגלים ארוך וזווית היגוי שטוחה יש גם חסרונות ואלו הגיעו בסוויצ'בקים, ושינויי כיוון מהירים. שם היה עליי להיות אגרסיבי יותר ולהשכיב את האופניים עמוק לתוך הפניה כדי לגרום להם לעשות את מה שצריך. יותר מפעם אחת מצאתי עצמי נאלץ לנעול גלגל אחורי ולהחליק כדי להקטין את רדיוס הפניה במחיר של אבדן מומנטום יקר.

מתלה ה-VPK תפקד נהדר בכל משרעת המשימות שהוטלו עליו. ולא רק בסלעים גם בטיול שבילים נינוח או גיחה למעיינות של עין השופט. הבובינג מינימאלי, האחיזה בטיפוס והורדת הכוח מצוינת, וכך גם בידוד הישבן הענוג של הרוכב מאבנים קטנות וספיגת נחיתות גדולות. בהחלט משרעת יכולת רחבה מאד וזאת עם סט-אפ יחיד בתחילת הדרך וזהו.

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.60. ספיגה סבבה של קיפוצים. לחץ האוויר בבולמי הזעזועים קריטי כשיוצאים בדילוגים. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.60. ספיגה סבבה של קיפוצים. לחץ האוויר בבולמי הזעזועים קריטי כשיוצאים בדילוגים. צילום: תומר פדר

אני מאד אוהב את מוט המושב של רוקשוקס וגם בהקשר הזה הוא עושה עבודה נהדרת ובהחלט מהווה מכפיל כוח כשעוברים מטיפוס למורד, משביל לבן לסינגל מסולע – איך יכולנו לרכוב בלי הדבר הזה קודם?! המושב שעליו מבריק פחות והכאיב לי אחרי כשעה על האוכף.

[See image gallery at www.automag.co.il]

חבילת ההנעה של שימאנו SLX כבר קיבלת תשבחות ממני בדורה האחרון. גם המופע שכאן – על 30 ההילוכים שלו. עושה עבודה נאמנה עם הילוך לכל מצב שבו אתם עשויים להתקל בעולם האול-מאונטיין הקשוח. הילוך מהיר לקטע קרוס-קאנטרי מהיר על שביל 4X4, הילוכים נמוכים מאד לטיפוסים תלולים וכל מה שבאמצע ל…כל מה שבאמצע. העברות ההילוכים מהירות, השילובים איתנים ולא נרשמו פישולים במהלך הרבה קילומטרים של בחינה. העברת הילוך תחת-כוח-דיווש תאתגר את המעביר הקדמי. אבל הרפיה קלה והשרשרת תדלג מיד בין הפלאטות הנבחרות. השיפטרים אינם מסדרת SLX – לכן נסו לפצח אותם כבר ברכיבות הראשונות ושדרגו לשיפטרים המקוריים של הסדרה – העסק יעבוד עוד יותר טוב.

נו? האם השינויים בשלדה מורגשים? האמת? לא ממש. עדיין הפרונט מרגיש "כבד" וקשה להרים אותו במאנואל מעל למכשולים – כך מצאתי עצמי מנגח סלעים שלרוב הייתי מרחף מעליהם. והמשקל בירכתיים מורגש היטב כשמרימים את האופניים למנשא שעל המכונית.

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.60. יכולים להיות מאד מהירים בשבילים לבנים - ככל שאלו יהיו משובשים יותר כך יעלה כוחם. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.60. יכולים להיות מאד מהירים בשבילים לבנים – ככל שאלו יהיו משובשים יותר כך יעלה כוחם. צילום: תומר פדר

המעצורים הם בסדר. רק "בסדר" חסרים עוצמת בלימה ודיוק מינון כפי שיש ל-SLX וצפונה. לידיות אין אפשרות כיוון, ואחד מהם היה ספוגי והגיע עד לגריפ. הם לא מיישרים קו עם יתר הרכיבים ועם היכולת הדינאמית של האופניים האלו.

 

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.6. הסובארו פורסטר של עולם האופניים? עושים הכל אבל לא מצטיינים בשום דבר ספציפי. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים מרידה one-fourty 7.6. הסובארו פורסטר של עולם האופניים? עושים הכל אבל לא מצטיינים בשום דבר ספציפי. צילום: תומר פדר

אנו לא "יועצים" אנו נסגור עבוכרם את עסקת הרכב החדש המשתלמת ביותר – בהתחייבות!

טיול אופניים לקשת הגדולה

סיכום

אופני האול מאונטיין של מרידה עברו אבולוציה אשר הפכה אותם למתאימים יותר למשימה אבל גם הרחיבה את המעטפת לצדדים. לא הייתי פוסל טיול שבילים ארוך מכיוון שהמתלים ארוכים המהלך מרוסנים היטב, ומצד שני חגיגת סלעים וגריסת סינגלים יעברו עם חיוך רחב. הם יתאימו לרוכב שרוצה לעשות הכל על אופניים שעושים הכל טוב אבל לא מצטיינים בדבר ספציפי יחיד. השינויים שעברו על השלדה כמעט ואינם מורגשים והאופניים עדיין מרגישי כבדי-חרטום אבל נוסכי בטחון במורדות תלולים וגינות סלעים. האיכות הכללית טובה למדי והאיבזור ההיקפי מצויין. לאור כל זה ולאור המחיר – האופניים האלו שווים מבט שני.

Viewing all 29 articles
Browse latest View live